Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Esther legt uit: dit zijn de zeven hoofdchakra’s en hun kleuren
0
Chakra's

Esther legt uit: dit zijn de zeven hoofdchakra’s en hun kleuren

Spirituele betekenis chakra kleuren

Wil je weten wat chakra’s zijn? Spiritueel coach Esther legt in dit eerste artikel graag uit wat de zeven hoofdchakra’s zijn en welke kleuren daar dan bijhoren.

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Dingen die je hoop geven - Veerkracht vinden in uitdagende tijden.

Ik werk met de chakra’s. Dat zijn mooie gekleurde, draaiende ‘ballen’ in één van onze energetische lichamen. Het zijn de laagjes om ons fysieke lijf heen, die in het gedrang komt als er iemand te dicht op je komt staan. Je aura is er ook één en zo blijk je er nog meer te hebben.

Die gekleurde ballen zitten op een bepaald punt en je schijnt er honderden te hebben. Ik concentreer me op de zeven hoofdchakra’s en heel soms neem ik een uitstapje naar het chakra dat tussen twee van de zeven hoofdchakra’s in zit. Dat komt later nog aan bod als ik het een keer over het groene hartchakra en lichtblauwe keelchakra heb.

De chakra’s hebben allemaal een kleur en staan voor een fysiek gedeelte van je lijf, je mentale en geestelijke staat van zijn. Dit is voor mij als spiritueel creatief coach heel handig: ik baseer mijn werk dus heel veel op de chakra’s.

Kleuren van de zeven hoofdchakra’s

De chakraleer komt ergens uit de oosterse wereld en die zeven hoofdchakra’s hebben de kleuren van de regenboog. Dat is uiteraard niet toevallig. De chakra’s ontstaan gedurende je leven.

Hierbij de zeven hoofdchakra’s van boven naar beneden, met de namen waarmee ik persoonlijk werk:

In de headerafbeelding zie je de punten en kleuren terugkomen op het lichaam. Klik op de naam van het chakra om meer te lezen over het chakra.

Regenboogmandala / Tekening & beeld: Esther Foppen
Tekening & beeld: Esther Foppen

De kleur van jouw voorkeur of juist de kleur die je niet zo mooi of zelfs heel lelijk vindt, vertelt je ook veel over de chakra’s bijvoorbeeld. Er is zoveel informatie over jezelf te halen uit kleuren en de chakra’s, het kan bijna niet ontbreken in een ontwikkeling op spiritueel/intuïtief gebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨