Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Wat je wil weten over duisternis…
0
Spiritualiteit

Wat je wil weten over duisternis…

Wat je wil weten over duisternis...

Duisternis… Het is iets ongrijpbaars, want wat is het duister eigenlijk? Die definitie is voor iedereen weer anders. In dit artikel lees je over de spirituele betekenis van duisternis.

In de duisternis tasten staat voor het onbekende. Je weet het niet. Je kunt alleen maar gissen. Als je deze uitspraak hebt, betekent het wel dat je op zoek bent naar antwoorden. Waar mag je licht op schijnen?

Het duister (of duisternis) staat voor veel mensen voor angst. Is dat voor jou ook zo? Het kost veel energie om bang te zijn. Angst is een slechte raadgever. Marian Mudder legt in het boek ‘Wat ik eerder had willen weten over angst, zelfliefde en acceptatie‘ uit dat angst een aandachtstrekker is. Angst verlamt. En dat terwijl je hersenen vaak geen onderscheid kunnen maken tussen realiteit en fantasie. Waar ben je daadwerkelijk bang voor?

Spirituele betekenis duisternis

De spirituele betekenis van het duisternis is…

  • Het onbekende
  • Je onderbewuste
  • Je mag licht schijnen op een situatie
  • Innerlijke wijsheid
  • De dood
  • Donkere kant van je ziel (depressie, somberheid)

Dromen over duisternis

Droom je over het duister of over duisternis? Dat kan betekenen dat je onderbewustzijn je op het onbekende wil wijzen. Het wil laten zien dat jij ergens licht op mag schijnen of iets meer mag belichten. Het wordt nu nog niet (goed) gezien. Misschien houd je jezelf klein?

Lees hier meer over de betekenis van dromen.

Shop de nieuwste spirituele items

Volg VolleMaanKalender.nl via social media

Je kunt VolleMaanKalender volgen via Instagram en Facebook! Hier worden meer updates en tips gedeeld, bijvoorbeeld over de energie van de maanfases tussen de volle maan en de nieuwe maan.

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan aan via onderstaande button.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Shop ✨