Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Welke etherische olie om beter te slapen?
0
Aromatherapie

Welke etherische olie om beter te slapen?

Welke etherische olie beter slapen - Aromatherapie - VolleMaanKalender.nl

Etherische olie om beter te slapen en een goede nachtrust bevorderen. In dit artikel delen we tips met je én ontdek je wat de invloed van geur op je slaap is!

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Dingen die je hoop geven - Veerkracht vinden in uitdagende tijden.

Wat is de invloed van geur op je slaap?

Geur heeft een grote invloed op je slaap. Je brein heeft specifieke receptoren voor geur, die directe verbindingen hebben met de delen van de hersenen die verantwoordelijk zijn voor je emoties, stemming en geheugen. Hierdoor kan geur onmiddellijk een effect hebben op hoe je je voelt en hoe je (wel of niet) goed kunt slapen.

Etherische oliën kunnen je slaap daarom ook significant verbeteren. Dit doe je bijvoorbeeld door het inademen van de geur (via een aroma diffuser) of door het toevoegen van enkele druppels olie aan je kussen.

Welke geur in slaapkamer?

Welke geur moet je dan in je slaapkamer hebben? Sommige geuren zorgen ontspanning, zoals lavendel. Deze geuren verbeteren je slaap. Andere geuren, zoals pepermunt, zijn juist opwekkend en kunnen het slaapproces verstoren. Om de vraag ‘Welke geur in slaapkamer?’ te kunnen beantwoorden is het dus belangrijk om te kijken naar eigenschappen van de geur en wat hun werking op je is.

– de tekst gaat verder onder de video –

Welke geur brengt je tot rust? Etherische olie om beter te slapen

Welke etherische olie voor rust? Je weet nu dat Lavendel etherische olie in ieder geval een goede optie is en dat je Pepermunt etherische olie maar beter achterwege kunt laten. In de lijst hieronder vind je vier opties van enkelvoudige oliën:

  • Bergamot etherische olie – Bergamot etherische olie heeft een rustgevende geur – ideaal voor het slapen gaan.
  • Kamille etherische olie – Kamille etherische olie staat bekend om haar kalmerende eigenschappen. Deze olie heeft een verzachtend effect op je zenuwen, waardoor het ontspant en perfect werkt voor een goede nachtrust.
  • Sandelhout etherische olie – Sandelhout etherische olie zorgt voor ontspanning, vooral na een drukke dag. Een goede olie die bijdraagt aan betere slaap!
  • Valeriaan etherische olie – Valeriaan etherische olie vermindert angst en spanning. Daarom kun je deze olie goed gebruiken voordat je naar bed gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨