Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Volle maan in Weegschaal – april 2019
2
Volle maan

Volle maan in Weegschaal – april 2019

Volle maan in Weegschaal - VolleMaanKalender.nl

Vrijdag 19 april is er een volle maan in het teken van sterrenbeeld Weegschaal. ♎ Een bijzonder verschijnsel – in maart stond de volle maan namelijk ook al in het sterrenbeeld Weegschaal – twee volle manen in hetzelfde teken achter elkaar. Wat is de betekenis van de volle maan van april 2019 voor jou?

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Voel je je de laatste dagen uit balans? Dan ben je waarschijnlijk niet de enige. Je hoeft niet spiritueel te zijn om het te merken. De volle maan van april 2019 brengt namelijk heel wat met zich mee. Deze maan wordt van oudsher ook wel de ‘Pink Moon’ genoemd en draait om balans,relaties en identiteit. Dit betekent dat jouw behoefte aan verandering, opwinding of vrijheid je rusteloos kunnen maken. Onverwachte gebeurtenissen en onvoorspelbaar gedrag kunnen veel spanning toevoegen aan hechte relaties en onevenwichtigheid kan ontstaan.

Het sterrenbeeld Weegschaal is een luchtteken en staat naast balans ook voor gerechtigheid. Weegschalen zijn vredelievend en rechtvaardig. Alleen zijn is niks voor hen: partnerschap en connecties zijn heel belangrijk voor hen. Alles draait om balans, symmetrie en spiegeling. Weegschaal wordt geregeerd door Venus, de planeet van de liefde, en maakt tijdens de volle maan een aspect met Uranus, de planeet van rebelsheid en vrijheid. Nu die twee planeten op deze manier recht tegenover elkaar uitlijnen tijdens de volle maan van vrijdag 19 april, brengt dat mogelijk relationele onzekerheid en spanning met zich mee.

Dubbele volle maan in Weegschaal

Zoals ik al eerder aangaf, is er in maart ook al een volle maan in het teken van Weegschaal geweest. Dit bracht ons veel verandering, terug naar je eigen ‘staat van nul’. En nu, tijdens deze tweede volle maan in Weegschaal, komt dit tot een einde. Zo’n dubbele volle maan wordt gekenmerkt door bewustwording van het onbewuste, en bewustwording van wat bedoeld was om verborgen te blijven. Omdat de dubbele volle maan in Weegschaal staat zijn relaties, balans en gerechtigheid ook de hoofdthema’s. Bekijk de relaties in je leven en onderzoek wat je moet loslaten en wat er moet veranderen om de balans terug te vinden.

De eerste volle maan in Weegschaal ging over het vinden van balans met jezelf, deze tweede volle maan in Weegschaal draait om het vinden van de balans met anderen en in je relaties. En die balans, die ontstaat uit zelfliefde. Hoe meer je van jezelf houdt en hoe meer je jezelf waardeert, hoe minder je relaties toestaat die je uit balans brengen. De volle maan van april 2019 zal je helpen door licht te schijnen op dat wat verandert moet worden. Ook relaties waarbij het tijd is om afscheid te nemen zullen belicht worden.

Uit je dankbaarheid tijdens deze volle maan

Het is niet allemaal heavy heavy deze volle maan. Je kan de energie ook gebruiken om degenen die je liefhebt te laten weten hoeveel ze voor je betekenen. Waarom zou je daarmee wachten tot het te laat is? Uit je dankbaarheid niet alleen aan je geliefden, maar ook aan hen die jou een moeilijke tijd hebben gegeven. Ook zij hebben bijgedragen aan de persoon die jij bent geworden. 🙏

Vragen die je jezelf deze volle maan in april 2019 kan stellen

Stel jezelf de volgende vragen tijdens de volle maan. Het draait deze maan namelijk ook om jouw ego en identiteit. Luister naar je gevoel, je intuïtie, je ‘inner voice’. Geef je over aan je hart en probeer niet in je hoofd te gaan zitten. Voel wat goed voor je is. Choose you!

  1. Ben ik té veel bezig met hoe ik over kom op anderen?
  2. Heb ik té veel aan anderen gedacht, waardoor mijn eigen behoeften zijn verwaarloosd?
  3. Ben ik te makkelijk beïnvloedbaar, waardoor ik mijn eigen keuzes niet maak?
  4. Leef ik mijn eigen leven, of dat van een ander?
  5. Besteed ik genoeg tijd aan ‘t mooier maken van mijn eigen leven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.