Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Tekenen dat je keelchakra uit balans is
0
Chakra's

Tekenen dat je keelchakra uit balans is

Keelchakra uit balans: dit zijn de tekenen

Je keelchakra is het centrum van communicatie en zelfexpressie. Het is hoe jij je uit en hoe je communiceert. Merk je weleens dat je blokkeert als je iets wil zeggen? Of dat je ineens hees wordt? Je keelchakra kan maar zo uit balans zijn. Je leest hier over de tekenen dat je keelchakra uit balans is (en hoe je dit op kunt lossen).

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Dingen die je hoop geven - Veerkracht vinden in uitdagende tijden.

Je keelchakra is de plek waar je innerlijke naar buiten komt. Het wordt daarom ook wel een ‘poort’ genoemd. Dit chakra bevindt zich aan de basis van je keel en is het is het vijfde chakra in het energetisch systeem. Je keelchakra staat voor je vermogen om je uit te spreken en de hoogste waarheid te kennen. De kleur die bij dit chakra hoort is (licht)blauw.

Keelchakra uit balans

Is je keelchakra in balans, dan voel je je zelfverzekerd. Je kunt je vrij uiten, bent gegrond en kunt op je intuïtie vertrouwen. Maar het kan maar zo zijn dat je keelchakra uit balans is. Want ben je weleens…

  • Spontaan hees geworden in een gesprek?
  • Veel aan het ‘hoesten’?
  • Je keel aan het schrapen?
  • Aan het stotteren?
  • Slijmvorming in je keel gekregen?
  • Dichtgeklapt in een gesprek?

Wanneer je keelchakra niet in balans is, dan kun je je soms letterlijk niet meer uitspreken. Iets houdt je tegen. Je klapt dicht, wordt ingetogen en spreekt je niet meer uit.

Dit kan komen omdat je de waarheid niet spreekt. Het kan ook komen omdat je niet integer handelt. Je morele kompas wijst de verkeerde kant op en je innerlijke jij blokkeert jou. Het kan ook zijn dat je gevoel het één zegt, maar dat jij anders handelt. Ook dan kan je keelchakra blokkeren (en uit balans raken).

Het is daarom belangrijk om je luisteren, denken, doen en spreken op één lijn te laten zijn. Handel vanuit je diepste waarheid. Vanuit je eerlijke kant. Vanuit vertrouwen en intuïtie. En denk: zwijgen is goud. Dat kan ook helpen.

Kristallen voor je keelchakra

De volgende kristallen kunnen je helpen bij het herbalanceren van je keelchakra. Draag ze bij je of mediteer met de kristallen tegen je keelchakra aan.

Draag de edelsteen bijvoorbeeld aan een hangertje aan een ketting.

Etherische oliën voor je keelchakra

De volgende etherische oliën kunnen je helpen bij het herbalanceren van je keelchakra:

✨ Spirituele boeken ✨