Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Spirituele Powervrouw: Annelies van Och
0
Interviews, verhalen & columns

Spirituele Powervrouw: Annelies van Och

Spirituele Powervrouw: Annelies van Och

In dit vijfde interview uit de reeks Spirituele Powervrouwen, waarin we elke maand spirituele ondernemers uitlichten, spreken we met Annelies van Och. Annelies heeft een eigen praktijk (Astro Annelies) en helpt mensen vanuit spirituele, psychologische en astrologische invalshoeken.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Hi! Wat is je naam en wat is het wat je doet?

Ik ben Annelies, online (Instagram) gekend als Astro Annelies. Ik ben een therapeut die gebruik maakt van de spirituele, psychologische en astrologische invalshoeken en ik geef therapie rond zelfbeeld en trauma.

De therapie die ik geef is uniek vermits deze wordt gegeven vanuit je astrologische blauwdruk. We nemen dus eerst je geboortehoroscoop samen door. We bespreken wat je krachten zijn en waar je uitdagingen kunnen liggen. Daarna gaan we verder met de thema’s waar je graag meer inzicht rond wil hebben. Thema’s waarbij je ervaart dat je lichaam steeds blokkeert, of je iets doet wat je eigenlijk niet wil doen, maar dat het sterker lijkt te zijn dan jezelf.

Zo kan je last hebben van een laag zelfbeeld, minder goed grenzen leren stellen, people pleasing en dergelijke. Hiermee gaan we aan het werk. Meer bepaald hoofd-, maar ook lichaamswerk!

Je lichaam liegt niet en met de juiste oefeningen komen we te weten waar je trauma zit en gaan we dit op jouw eigen tempo healen. Het is een kunst om te weten waar je lichaam een ‘veilige zone’ voor heeft gebouwd, maar het kan deugd doen om deze veilig zone soms te transformeren omdat het je tegenhoudt om bepaalde dingen te bereiken.

Dit hoeft niet persé zwaar te zijn. Niet graag telefoneren en daardoor de telefoon niet opnemen, is bijvoorbeeld ook een trauma reactie.

Waarom ben je hier ooit mee begonnen?

Ik ben iemand die van nature menselijk gedrag observeert en graag nadenkt over de psyché van de mens. Wat maakt dat mensen getraumatiseerd worden? Hoe kunnen patronen veranderen? Hoe ontstaan ze? Enzovoort. Ik heb een hoog EQ wat maakt dat ik deze energie nuttig wil inzetten.

Ik heb de studie Gezinswetenschappen aangegaan en heb me hoger opgeleid naar trauma deskundige. Zo kan ik er mensen mee verder op weg helpen.

In combinatie met astrologie is dit voor mij de speld in de hooiberg in de psychologische wereld, waar ik zelf jaren naar op zoek ben geweest. Ik ben zelf lang op zoek geweest naar een vorm van therapie waarbij er niet enkel gesproken werd. Want dan krijgt je hoofd en alle ideeën errond enkel de aandacht.

Doordat ik je energie van je geboortehoroscoop ken, kunnen we haarscherp inspelen op je innerlijke uitdagingen. Verder is de astrologische en psychologische iets dat niet eindigt waardoor mijn passie kan blijven voortduren. De klant plukt hier ook de vruchten van.

Hoe ben je spiritueel therapeut geworden?

I just did it. Zonder gene durf ik dit te zeggen. Ik heb dit gewoon geprobeerd hoé die combinatie zou werken. It works! Natuurlijk doe je ervaring op en leer je terwijl je het doet.

Ik zou dit nooit gekund hebben zonder persoonlijke ondersteuning te zoeken voor mijn astrotalks (het gesprek waarbij ik je geboorte energie overloop), ondersteuning van een juist netwerk, een goede studiekeuze en zoeken naar de opleidingen die je psychologisch palet verreiken. Ik volg zelf ook therapie om proactief psychologische ontwikkelingen bij mezelf zijn gang te kunnen laten gaan.

Wat kan jij voor iemand betekenen?

Ik heb dit een periode geleden bevraagd via een feedbacklijst bij de klanten. Hieruit blijkt dat de combinatie net het unieke is. Het is en je lichaamstaal én je eigen energie én psychologie én spiritualiteit. Innerlijke blokkades worden herkend en je leert jezelf beter kennen. Zelfinzicht is het begin van alle wijsheid. Door de therapie kan je zo in het dagelijks leven handelingen van jezelf herkennen en beter bijsturen. Je wéét waarom je bepaalde dingen doet, je wordt bewuster. Je bent zelfzeker(der).

Welke praktische tools, tips of rituelen wil je meegeven?

Een praktische tool om mee te starten, die ik kan meegeven is om bij een bepaalde emotie die je voelt, ook eens te voelen waar dat in je lichaam zit. Soms doe je een bepaalde uitspraak of heb je verdriet. Waar zit dit verdriet precies? Zit dit in je hart? Zit dit in je keel? Dit zijn indicaties over welke functie van dat lichaamsdeel geblokkeerd zit. Bij je keel gaat dit over de verwoording, de communicatie van iets. Bij je hart gaat dit op verbinding. Zo kom je al een stap dichterbij in connectie met je lichaam.

Tot slot…

Ik geef nog graag mee dat er niets ‘mis’ moet zijn met je om therapie te volgen. Alle begin is vaak confronterend, maar bij deze vorm heb je het gevoel dat ik je al een beetje ‘ken’, vanwege de birthchart reading. Er is altijd een weg en elke weg kent zijn verantwoordelijkheden. Choose wisely en je bent welkom in de praktijk te Heist-op-den-berg of Schoten.

In de Spirituele Powervrouwen-reeks interviewen wij vrouwen die bezig zijn op ’t gebied van astrologie, spiritualiteit of de maan. Je leert over diverse werkzaamheden én kunt zelf aan de slag met de tips, tools & tricks die zij met jou delen! Wil je jezelf (of iemand anders) aanmelden voor een interview, lees dan dit artikel of vul meteen het interview-formulier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨