Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Spirituele betekenis rugpijn
0
Health & happiness Spiritualiteit

Spirituele betekenis rugpijn

Spirituele betekenis rugpijn

Rugpijn kan verschillende oorzaken hebben, zoals een slechte houding, overbelasting of letsel. Mega vervelend, want je kunt er echt heel veel last van hebben. Zodra je rugpijn hebt, waardeer je je gezonde rug veel meer. In dit artikel gaan we niet in op de medische kant, maar op de symboliek en spirituele betekenis van rugpijn. Wat wil rugpijn jou vertellen, en wat kun je doen bij rugpijn? Lees ‘t hier!

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Dingen die je hoop geven - Veerkracht vinden in uitdagende tijden.

Nu ik zelf al bijna twee weken vreselijk last heb van lagerugpijn (acute spit), leek het mij tijd om in de symboliek en spirituele betekenis van rugpijn te duiken. Ik geloof er namelijk in dat alles met elkaar verbonden is; je mentale welzijn en je fysieke gesteldheid, als ook de energie om je heen. Al gauw kwam ik erachter dat de rug je basis is; je fundering. Als daar iets mee aan de hand is (bijvoorbeeld in de vorm van verkrampte rug of rugpijn), dan zit er iets niet goed in de basis. Rugpijn vertelt je eigenlijk dat je even ‘terug naar af’ mag om te kijken waar het niet juist is. Ook staat rugpijn symbool voor het ‘dragen van te zware lasten op de schouders’; je neemt teveel hooi op je vork, je draagt verantwoordelijkheden die niet van jou zijn of er is een andere reden waarom iet op jou drukt.

Je basis uit balans

De rug is het fundament van je lichaam. De wervelkolom is de basis van de rug en fungeert als een energetisch kanaal voor de levensenergie die door je lichaam stroomt. Elke wervel staat symbool voor een bepaald aspect van ons leven, zoals je basisbehoeften, emoties en spirituele ontwikkeling. Als er een blokkade of verstoring optreedt in dit energetische kanaal, kan dit leiden tot rugpijn.

De spirituele betekenis van rugpijn is dat het aangeeft dat je niet goed geaard bent of dat je niet in contact staat met je basisbehoeften. Je fundering is niet (meer) in balans. Je kunt je overweldigd voelen door de uitdagingen en verantwoordelijkheden van het dagelijks leven, waardoor je je niet meer bewust bent van je lichaam en de signalen die het afgeeft. Rugpijn kan dan een manier zijn voor je lichaam om je te herinneren aan het belang van bewustzijn en gronding. Het kan zelfs een grote stressreactie van je lichaam zijn.

Emotionele blokkade als spirituele betekenis

Een andere spirituele betekenis van rugpijn is dat het kan wijzen op onverwerkte emoties of blokkades in je energieveld. Negatieve emoties zoals angst, stress en verdriet kunnen zich ophopen in het lichaam en leiden tot fysieke pijn en spanningen. Je hele lichaam verkrampt. Door deze emoties te erkennen en te verwerken, kun je de blokkades in je energieveld opheffen en de pijn verminderen.

Rugpijn kan ook een teken zijn dat je spiritueel aan het groeien bent en dat er veranderingen op komst zijn. Dit kan gepaard gaan met onzekerheid en angst, waardoor je je rug letterlijk kunt voelen buigen onder de druk.

Wat te doen bij rugpijn?

Er zijn meerdere soorten rugpijn. Ik ben geen medisch expert en praat daarom alleen vanuit mijzelf. Rugpijn kan (in de meeste gevallen) een tijdelijk ongemak zijn. Wandelen helpt, net als zwemmen en fietsen. Maar vooral wandelen helpt. Mijn dokter noemde het ‘onbelast bewegen’. Dus wel in beweging blijven, maar niet zwaar tillen of over grenzen heengaan. Rugpijn kan 5 tot 50 dagen duren; afhankelijk van allerlei factoren. Meestal duurt rugpijn 15 dagen, of zo’n twee weken. Daarmee geeft je lichaam vooral aan: pak nu je rust en bevorder je herstel. Blijf er dus niet mee doorlopen, maar zorg voor jezelf. Niet blijven aanmodderen, maar pak het aan. Een voordeel van wandelen bij rugpijn is dat het je gedachten op gang brengt en dat je even ‘los komt’ van je dagelijkse doen. Je kunt beter overzien waar eventueel blokkades zitten of waar de fundering, de basis, niet juist is.

(1) Comment

 1. Allereerst dank u wel voor het delen van uw ervaring. Het geeft meer inzichten en kan het hierdoor beter plaatsen.

  Echter zit ik met een vraag. Ik ben vanochtend door me rug gegaan en merk dat ik me adem in moet houden om te kunnen staan. Pas wanneer ik me boven lichaam ondersteun of lig voel ik rust en minder pijn.

  Ik wil blijven bewegen maar het kost veel kracht en angst komt erbij kijken omdat ik niet volledig door me rug ben gegaan (heb ik het idee als ik kijk naar de 1e keer. Het is nu 5 a6 keer gebeurt in de afgelopen 8 jaar.)

  Heeft u tips of advies hiervoor?

  Bij voorbaat dank.

  Met vriendelijke groet

  Jamie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨