Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Spirituele betekenis libelle
0
Spirit Animals

Spirituele betekenis libelle

Spirit Animal - Spirituele betekenis libelle

Aan de ene kant is een libelle een sierlijk insect, aan de andere kant kan de libelle best intimiderend zijn. Zie je regelmatig een libelle of kom je ineens eentje op een bijzondere plek tegen? Lees hier over de spirituele betekenis van de libelle!

De libelle is een jager. Tactisch bekijkt ‘ie zijn prooi (andere insecten) om uiteindelijk toe te slaan. De libelle is genadeloos. Het zien van de libelle kan daarom gevoelens van angst opwekken. Dat doet een libelle bij mij in ieder geval wel…

Mijn ervaring met de libelle

Laatst kwam ik er namelijk eentje tegen. En ik zie ze niet vaak. Voor mij een teken dat het een boodschapper is.

Ik zal de situatie schetsen.

Ik zat op een zomerse ochtend in een koffietentje midden in een stad. Even aan het werk met mijn laptop en een goede kop cappuccino. Ik was helemaal in gedachten verzonken, zat op dat moment qua content vooruit aan het werken richting de herfst. Druk typend hoorde ik gefladder.

En daar was plots de libelle.

In het koffietentje. In de drukte. Deze stad kent geen water (de omgeving waar de libelle van nature verblijft), dus wat ‘ie daar deed… Geen idee! Het was duidelijk dat de libelle daar ook niet wilde zijn, want wild vliegend en klapperend vloog hij tegen de hoge ramen op.

Libelles kunnen bijten. En hoewel dat (volgens bronnen) zou moeten voelen als een steek, wil ik dat liever niet zelf ervaring.

Ik voelde angst. Zou hij mij prikken? Wat als hij in mijn nek vliegt? Brrrr.

Maar toen kende ik de spirituele betekenis van de libelle nog niet…

Spirituele betekenis libelle

De libelle staat voor transformatie. Voor veranderingen, voor het vermogen om je aan te passen en flexibiliteit. Ze zijn licht en snel en staan daarom – je verwacht het misschien niet – ook voor vreugde.

Zie je een libelle? Dan mag je dieper kijken naar je emoties en je gevoel. Wat zit daar daadwerkelijk van binnen? En waarom duf je het niet uit te spreken?

Libelles zijn in nauw verband met feeën, kijk maar naar hun vleugels. Het zien van een libelle betekent dat je een goede verbinding hebt met het feeënrijken en dat je door hen wordt beschermd. Ze waken – van heel dichtbij – over je.

Krachtdier libelle

Is de libelle jouw krachtdier? Juist omdat de libelle zo snel is – en supersnel van richting kan veranderen – is dit een tactisch dier. Je bent flexibel en kunt je snel aanpassen in iedere situatie. Je overziet alles en reageert vlot – alsof het je tweede natuur is.

Neem het zien van de libelle vooral als duwtje in de rug om écht vol zelfvertrouwen ergens mee aan de slag te gaan – ongeacht wat de uitkomst is. Juist dat veranderlijke maakt het spannend.

In mijn geval kan ik mijn ontmoeting met de libelle beschrijven als volgt. De angst die ik voelde voor de libelle, is dus vooral de angst voor het onbekende. Voor verandering. Niet weten hoe ik dan moet reageren, of niet snel genoeg reageren. Mooi hè? Hier kan ik absoluut iets van leren en meenemen. Ik hoop jij ook!

(0) Comments

  1. Libelle…klopt bij mij 100%. Gaaf dit te lezen. 2 jaar terug in Duitsland bleef er 1 zeer dicht bij mij op n muur zitten. Liet zich fotograferen. N beauty. Dat zal die zelf niet geweten hebben. Vloog heeel lang daarna pas weg. Alle tijd. En deze uitleg klopt. Past bij mij hoewel ik toen nog niet zover was. Zit wel in mij. In t jongetje. Nu veel sterker. Wel nog Strijd aangaan met ongeduld. Maar gaat goed. N dik tevreden leven. Dan nauwelijks nog ongeduld
    Leuk…en bedankt. Leerzaam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨