Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Spirituele betekenis Boze Oog
0
Spiritualiteit

Spirituele betekenis Boze Oog

Spirituele betekenis Boze Oog

Wie in Turkije op vakantie is geweest kent dit bekende teken waarschijnlijk wel: 🧿. Dit is het Boze Oog. Het Boze Oog is blauw en staat symbool voor boze ogen van anderen. Het Boze Oog komt uit het Midden-Oosten en brengt een sterk bijgeloof met zich mee. Lees hier over de herkomst en spirituele betekenis van het Boze Oog!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Wat is het Boze Oog?

Het Boze Oog heet ook wel Nazar genoemd: een amulet. Dit amulet kan het kwaad wegkijken. De naam Boze Oog is wellicht wat misleidend, omdat het dus niet het boze oog zelf is, maar het boze oog zou moeten wegkijken.

Wikipedia legt uit: ‘Het woord nazar komt oorspronkelijk uit het Arabisch (نظر) en betekent “blik”. In het Turks heet dit voluit een nazar boncuğu of nazar boncuk (nazar: “boze oog”, en boncuğu: amulet).’

Een stukje geschiedenis. Volgens verschillende historici is het eerste Boze Oog ver voor Christus gevonden. De vorm werd gevonden tijdens opgravingen in een van de oudste steden in Mesopotamië (nu bekend als Irak). Men ontdekte dit figuur en nam het mee naar Turkije. In Izmir (stad in Turkije) leerden deze meesters om de figuren om te zetten in glaswerk. Ze voegden het oogfiguur toe aan het gekleurde glas om het huidige Boze Oog, zoals wij het nu kennen, te creëren.

Spirituele betekenis Boze Oog

 • Bescherming
 • Houdt het kwaad tegen
 • Tegen negatieve energie van anderen
 • Tegen haat
 • Tegen jaloezie
 • Brengt geluk
 • Brengt voorspoed

De eigenschappen van het Boze Oog

Waar staat 🧿 voor? Over het algemeen heeft het Boze Oog het uiterlijk van een oog. Dit oog wordt ook wel een kraal genoemd. In deze context is iemands venster op de wereld het oog en wordt het oog beschouwd als het eerste vertrekpunt voor allerlei goede en slechte gedachten. Om die reden worden blauwe stenen, waarvan wordt gezegd dat ze absorberende eigenschappen tegen slechte ogen hebben, gebruikt om boze ogen weg te jagen. Of af te weren. Dit is al een eeuwenoude traditie, die nu ook nog wordt gebruikt. Want tegenwoordig houden veel mensen het Boze Oog op plaatsen waar ze hem in hun dagelijks leven heel vaak gebruiken, zowel voor het geloof vanuit traditie. Bijvoorbeeld als hanger, amulet of als sieraad.

Hoe het Boze Oog wordt gemaakt

Een echt Boze Oog moet met de hand gemaakt worden. De reden waarom een echt Boze Oog handgemaakt moet worden is omdat het Boze Oog van echt glas gemaakt moet zijn. Het is dus het beste om deze prachtige blauwe stenen door een glasmeester te laten produceren. Glasmeesters die als beroep Boze Oog-amuletten, kralen of sieraden maken, doen dit werk al vanaf jonge leeftijd. Ambachtslieden, die met de hand produceren, doen er alles aan om de betekenis van de blauwe steen te kennen en de traditie te eren. Handgemaakte Boze Oog-items hebben dan ook de juiste energie in zich.

Boze Oog bijgeloof

Om te begrijpen hoe het Boze Oog is ontstaan, moet je een stukje geschiedenis weten.

De Griekse filosoof Plutarchus gaf een verklaring voor het boze oog: het menselijke oog kan een onzichtbare straal uitstralen waardoor het kleine kinderen en dieren zou kunnen doden. In een oud Pools verhaal wordt zelfs verteld dat een man zijn ogen eruit haalde, zodat hij zijn geliefde niet door zijn boze ogen kon doden. Er werd dus sterk geloofd dat één blik in staat was om iemand schade te brengen.

Het geloof dat één blik zoveel invloed kon hebben, leidde ertoe om ter bescherming het Boze Oog te ontwikkelen. Gevoel van jaloezie en afgunst, maar ook andere schadelijke blikken, worden zo vermeden en ‘opgevangen’ in het Boze Oog. Bijvoorbeeld als je dit als hanger, amulet of sieraad bij je (in de buurt) draagt.

Spirituele betekenis boze oog

Boze Oog voordelen

Er wordt gezegd dat het Boze Oog geluk brengt, evenals overvloed en vruchtbaarheid. Bovendien kan het Boze Oog voorkomen dat de slechte energie van de ene persoon naar de andere persoon gaat. Het is als het ware een bescherming. En dat is ook het grootste voordeel van het Boze Oog: het beschermt je tegen kwade, negatieve energie.

Is een amulet geknapt, gebarsten of kapot? Dan zegt men dat het Boze Oog z’n werk heeft gedaan en dat kwade energie is afgeweerd.

Het Boze Oog gebruiken

Het Boze Oog wordt in verschillende culturen in huis gebruikt. Als je het Boze Oog in je huis wilt, moet je op een aantal dingen letten om het maximale effect te behalen:

 • Het Boze Oog moet dicht bij een deur- of raamopening zijn;
 • Er mogen geen andere, grotere voorwerpen in de nabije buurt zijn (bijvoorbeeld een klok, bloempot of schilderij);
 • Het Boze Oog moet opvallen;
 • Het Boze Oog mag niet in de buurt van metalen zijn.

Op deze manier zal het Boze Oog je beschermen van slecht energieën en negatieve stralingen in je huis.

Het Boze Oog in je dromen 🧿

Dromen over het Boze Oog kan op verschillende manieren geïnterpreteerd worden. Het is afhankelijk van de vorm, kleur, wie het draagt en waar het gezien wordt. Of het Boze Oog gebroken is of niet speelt ook een belangrijke rol. Lees hieronder over de betekenis van het Boze Oog in je dromen!

Dromen dat je zelf een Boze Oog om hebt of bij je draagt

Als je droomt dat je het Boze Oog draagt, geeft dit aan dat je goed nieuws zal horen. Met dit nieuws zal je leven veranderen en zal het geluk in je leven toenemen.

Meer dan één Boze Oog-amulet of kraal zien in een droom

Dromen over meer dan één Boze Oog geeft aan dat je succes zal behalen in meer dan één project. Of carrière zal maken op verschillende gebieden en veel geld zal verdienen.

Boze Oog-amulet of kraal ontvangen in een droom

Dit geeft je aan dat een probleem dat lange tijd niet kon worden opgelost, eindelijk wordt opgelost en dat er een einde komt aan een onmogelijke situatie. Het zien van Boze Oog-items in een geschenkdoos geeft aan dat je wordt beloond of een goede reputatie krijgt.

Een gebroken Boze Oog in een droom zien

Een gebroken Boze Oog in een droom kan aangeven dat er negatieve energie om je heen hangt. Kijk goed naar de mensen om je heen en draag de komende tijd een Boze Oog amulet bij je. Als je ziet dat je een gebroken Boze Oog hebt gerepareerd, geeft dit aan dat je een verloren voorwerp terug zal vinden.

Boze Oog vinden in een droom

Het vinden van een Boze Oog geeft aan dat je hulp krijgt van een persoon om je heen of je familie en dat je opgelucht zult zijn met deze steun. Tevens komt er een einde aan de onzekerheid die je voelt.

Zien hoe je een Boze Oog amulet in een droom verliest

Dit kan betekenen dat je een moeizame ervaring zal meemaken en dat er wat negativiteit kan zijn rondom je werk of gezin. Deze moeilijkheden zul je met geduld overwinnen.

Een armband met Boze Oog in een droom zien

Het geeft aan dat de moeilijkheden zullen worden overwonnen, en dat je weer gezond zult worden als gevolg van een langdurige ziekte. Of dat je na financiële moeilijkheden een nieuwe baan zult beginnen.

Een Boze Oog amulet, hanger of sieraad in een droom zien

Dit geeft aan dat de dromen waarvan je zegt dat ze onmogelijk zijn, zullen uitkomen en dat mensen trots op je zullen zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨