Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Ken jij Slangendrager, het ‘dertiende sterrenbeeld’? ⛎︎
0
Sterrenbeeld

Ken jij Slangendrager, het ‘dertiende sterrenbeeld’? ⛎︎

Ken jij Slangendrager, het 'dertiende sterrenbeeld'? ⛎︎

Slangendrager wordt wel eens gezien als het ‘dertiende sterrenbeeld’. Dit sterrenbeeld behoort niet tot onze dierenriem, maar zit wél tussen Schorpioen en Boogschutter in. Ken jij Slangendrager (Ophiuchus) al?

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Dingen die je hoop geven - Veerkracht vinden in uitdagende tijden.

De dierenriem bestaat uit twaalf sterrenbeelden: van Ram tot Vissen en alles daar tussen in. De zon gaat iedere zoveel dagen naar een nieuw teken uit de dierenriem en zo is de cirkel rond. Er is echter één sterrenbeeld dat niet is opgenomen in de dierenriem… Slangendrager (of:Ophiuchus). Deze zit tussen Schorpioen en Boogschutter in. Om precies te zijn tussen30 november en 17 december.

Het kan dus maar zo zijn dat Slangendrager op jouw verjaardag valt! Is dit sterrenbeeld nieuw? Nee. Dit sterrenbeeld bestaat al heel lang. We gebruiken ‘m echter niet, dus je hoeft niet over te stappen van Schorpioen of Boogschutter. Het is natuurlijk wel leuk om te weten wat Slangendrager voor sterrenbeeld is. En misschien resoneer jij wel met de kenmerken?

Om nog even wat helder te krijgen: Slangendrager is een sterrenbeeld (constellation) en géén teken van de dierenriem. Dit is dus meer astronomie dan astrologie.

Kenmerken sterrenbeeld Slangendrager (Ophiuchus)

Ophiuchus is de Engelstalige naam van dit moedige sterrenbeeld. De slang staat symbool voor doorzettingsvermogen en strijdlust. Een Slangendrager verslaan? Da’s bijna onmogelijk. Ze kennen officieel geen ‘aards’ element zoals Vuur, Water, Lucht of Aarde. Dat maakt dat ze bijzondere krachten hebben.

Lees hieronder meer over de kenmerken van Slangendrager. Opvallend is dat ze geen polariteit hebben: dat komt omdat ze officieel niet in de dierenriem staan, geen teken zijn en dus geen tegenpool hebben.

SymboolSlang ⛎︎
Periode30 november – 17 december
HeerJupiter
ElementNiet van toepassing
KleurPaars
PolariteitNiet van toepassing
LichaamsdelenKlieren en hormoonhuishouding
KernwaardeWijsheid delen, genezende gave

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨