Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Review: Rock Your Oils
0
Aromatherapie Shop

Review: Rock Your Oils

Review: Rock Your Oils

Als je op zoek bent naar dé gids over selfcare met behulp van etherische oliën, kruiden en bloemen dan is Rock Your Oils wat je wil hebben. Lees hier onze review!

Etherische oliën (ook wel essentiële oliën genoemd) hebben de laatste jaren aan populariteit gewonnen. In het drukke leven van nu is het fijn om terug te kunnen vallen op de natuur. En dat ontdekken we meer en meer, zo ook in de vorm van etherische oliën. Hanneke Peeters (van Rock Your World) heeft daarom als logisch vervolg op Rock Your Crystals het boek Rock Your Oils geschreven. Een guide vol tips en rituelen voor iedereen die aan de slag wil met oliën en selfcare.

Het boek is een paperback van 176 pagina’s, iets groter dan A5 formaat. Wat als eerste opvalt is de rustgevende vormgeving. Moderne kleuren, zachte aardetinten en goede fotografie maken het boek al heel aantrekkelijk – nog los van de inhoud.

 • Review: Rock Your Oils & Rock Your Crystals
 • Review: Rock Your Oils & Rock Your Crystals

Rock Your Oils is opgedeeld in tien hoofdstukken.

 1. Hogere plantkunde
 2. Rock Your Night
 3. Rock Your Energy
 4. Rock Your Home
 5. Rock Your Self
 6. Rock Your Mood
 7. Rock Your Mind
 8. Rock Your Moon
 9. Rock Your Chakra’s
 10. Rock More

Als eerste wik ik graag zeggen dat ik het heel gaaf vind dat Hanneke het concept van haar website Rock Your World zo goed en duidelijk kan doorvertalen naar dit boek. Het is overzichtelijk en helemaal haar merk.

Met Rock Your Oils wil ze plezier, creativiteit en nieuwsgierigheid van de lezer stimuleren, zo schrijft ze. En dat is bij deze al gelukt, want als liefhebber van leven met de maan kan ik natuurlijk niet wachten om me op hoofdstuk ‘Rock Your Moon’ te storten.

Goed om te weten: het boek bevat ook tips voor etherische olie voor kinderen, maar let daar altijd mee op. Less is more. Ook worden etherische oliën in het eerste trimester van je zwangerschap afgeraden.

Beginnen met etherische oliën

Wat heb je nodig om te kunnen starten met etherische oliën? Allereerst natuurlijk de etherische olie naar keuze. Je kiest op basis van wat de olie voor jou mag doen. Zo is lavendel kalmerend en geeft sinaasappel warmte. Een overzicht van wat welke olie voor je kan doen, vind je voorin het boek.

Een diffuser heb je niet per se nodig. Je kunt de olie ook druppelen in een kommetje heet water, mixen met een basisolie om je eigen natuurlijke beautyproducten te maken of vermengen met water of alcohol om een roomspray te maken.

Tips, oefeningen en recepten

Hanneke deelt selfcaretips voor meer energie (joe, dit is welkom met een dreumes van 18 maanden), etherische oliën voor iedere kamer in huis en tips voor meer zelfliefde. Elk hoofdstuk is voorzien van tips, oefeningen en recepten. Of blends, zoals ze in de wereld van aromatherapie ook wel worden genoemd.

En het (voor mij) leukste onderdelen: maanfases en etherische oliën. In dit hoofdstuk deelt Hanneke tips voor welke etherische olie bij welke maanfase past, een miniselfcarerituelen voor bij de maan en etherische olie per sterrenbeeld. De inhoud ga ik natuurlijk niet delen; die ontdek je in dit boek.

Ik kan nog wel even doorgaan, maar bekijk vooral de foto’s hieronder voor een impressie van het boek en… ga zelf aan de slag!

 • Review: Rock Your Oils
 • Review: Rock Your Oils
 • Review: Rock Your Oils
 • Review: Rock Your Oils
 • Review: Rock Your Oils
 • Review: Rock Your Oils
 • Review: Rock Your Oils
 • Review: Rock Your Oils & Rock Your Crystals

Review

Ik denk dat ik alles al heb gezegd in dit artikel. De vormgeving is verfijnd en van deze tijd en de informatie is laagdrempelig en praktisch ingestoken (de tips, oefeningen en de rituelen). Het boek is heel betaalbaar met €20. Zelf ben ik van de papieren versie (want die kun je zo fijn als naslagwerk gebruiken), maar er is ook een Rock Your Oils e-book beschikbaar. Ik heb meteen mijn diffuser weer uit de kast gepakt om er tijdens het schrijven een fijne olie in te hebben (Eucalyptus, want dat werkt stimulerend). En terwijl ik dit type vraag ik me af waarom ik er niet vaker gebruik van maak. Mijn huis ruikt naar een wellness en ik voel me helemaal zen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨