Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Nieuwe maan in Steenbok – december 2019
0
Nieuwe maan

Nieuwe maan in Steenbok – december 2019

Nieuwe maan in Steenbok

Woensdag 26 december 2019 is het weer tijd voor een nieuwe maan, ditmaal in het teken Steenbok. ♑ Steenbokken staan bekend om hun vastberadenheid en hun structuur. Wat is de betekenis van de nieuwe maan in december voor jou?

De nieuwe maan van Tweede Kerstdag is de laatste nieuwe maan van het decennium en de laatste nieuwe maan van 2019. Een nieuwe maan, ook wel de start van een nieuwe maanfase, staat vrijwel altijd voor het einde van het één, en het begin van het ander. Gebruik deze kracht dan ook in je voordeel: laat los wat niet meer bij je past of start iets nieuws.

Tijdens de nieuwe maan in december 2019 voel je veel energie. Dat komt omdat de zon en de maan op één lijn liggen met Jupiter. Jupiter is de planeet van groei, overvloed en geluk. Een positieve planeet, dus! Een goede tijd om aan iets nieuws te beginnen. Je goede voornemens van 2020 nu al starten? 😉

Verder heb je tijdens deze periode een sterke behoefte om nuttig te zijn voor de samenleving en de buitenwereld (en normale gedachte, vooral tijdens deze kerstperiode), maar vergeet jezelf niet. Verlegenheid kan gepaard gaan met wrok over het feit dat anderen je negeren of niet op waarde schatten. Maar lieve lezer: zoek geen goedkeuring van buitenaf. Je bent al goed van jezelf! Daarnaast helpt het je niet om van je twijfel af te komen en is het schadelijk voor je eigenwaarde. Als je alles teveel aantrekt, kun je last krijgen van je gewrichten en schouderbladen.

Start van de Twaalf Heilige Nachten

Na deze nieuwe maan volgt een periode van de Twaalf Heilige Nachten. Dit zijn de donkerste dagen van het jaar. Men zegt dat je dromen in deze periode voorspellend zijn. Maak vooral gebruik om je intenties en doelen voor 2020 helder te maken. Lees hier hoe je ‘t beste gebruik kunt maken van de Twaalf Heilige Nachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨