Volle Maan Kalender
Je leest nu...
Met rijst je kristallen ontdoen van negatieve energie? Jep!
0
Kristallen & stenen

Met rijst je kristallen ontdoen van negatieve energie? Jep!

Met rijst je kristallen ontdoen van negatieve energie? Jep!

Wist je dat je met rijst je kristallen kunt ontdoen van negatieve energie? Ook zorgt dit levensmiddel ervoor dat je kristallen weer opgeladen en als nieuw door kunnen. Je kunt rijst dus gebruiken als ‘reset’ voor je gebruikte kristallen, maar waarom is dat?

Rijst staat er om bekend dat het telefoons die in ’t water zijn gevallen weer tot leven kan brengen, maar het staat ook bekend als ‘energie reinigend’ middel. En dat gaat al een hele poos terug in de tijd. Denk maar eens aan de bruiloften waarbij rijst wordt gestrooid. Dat is om het gehuwde koppel een goede, positieve toekomst te wensen. Rijst wordt al eeuwenlang gezien als symbool voor een evenwichtig – dus in balans – leven.

Rijst doet leven

Als je ’t letterlijk bekijkt, dan is rijst in veel culturen het belangrijkste levensmiddel. Rijst doet leven. In China wordt gezegd dat rijst overvloed en welvaart brengt en dat er dus altijd een volle bak rijst in huis moet zijn. Is dat niet zo, dan zou dat een slecht voorteken zijn.

En rijst doet niet alleen leven als levensmiddel. Hierboven noemde ik al even de telefoon die in het water is gevallen. Leg je telefoon voor zo’n 48 uur in een luchtdichte bak met rijst en met een beetje geluk doet ‘ie het weer. Rijst onttrekt namelijk het vocht uit je toestel.

Als je bovenstaande punten vanuit de spirituele bril bekijkt, dan zie je dus dat rijst kan helen en dat rijst doet leven. Zo werkt het ook met je kristallen en rijst. Het zorgt dat je kristal weer in balans komt. Het is als het ware een reset. Terug naar de energie zoals het hoort te zijn.

Je kristallen reinigen met rijst

De meest makkelijke manier om je kristallen te reinigen met rijst, is om ze simpelweg in een (glazen) kom of schaaltje met rijst te leggen. Doe dit in de nacht, dan heb je ze ’s ochtends weer ‘fris’ en gereinigd. Of, misschien nog beter, doe dit tijdens de volle maan. Leg ze achter het glas in het maanlicht. Zo worden ze naast gereinigd ook nog eens opgeladen.

Je kunt ervoor kiezen om de kristallen op de rijst te leggen of om ze volledig in de rijst te leggen. In het laatste geval, dus volledig in de rijst, heeft het niet zoveel nut om ze onder het maanlicht op te laden. Ze zijn immers niet zichtbaar door de rijst heen.

Kies de variant die bij jou past!

Maar wat doe je dan met de rijst nadat je de kristallen gereinigd hebt? De rijst die overblijft (dat is natuurlijk alle rijst uit het bakje, want er verdwijnt geen rijst) is nu geladen met de energie uit de kristallen. Men zegt dat het niet aan te raden is om deze rijst dan nog te nuttigen omdat je die energie dan in je lichaam krijgt, maar dat is natuurlijk ook jouw eigen keuze. Je kan het namelijk prima eten, want als je het vanaf de andere bekijkt: deze rijst heeft nu de kracht van de kristallen óók in zich.

Volg VolleMaanKalender via social media

Je kunt VolleMaanKalender volgen via Instagram en Facebook! Hier worden meer updates en tips gedeeld, bijvoorbeeld over de energie van de maanfases tussen de volle maan en de nieuwe maan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Shop astro-items ✨