Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Hoe moet je pendelen? Een uitgebreide uitleg
0
Spiritualiteit

Hoe moet je pendelen? Een uitgebreide uitleg

Hoe moet je pendelen? Een uitgebreide uitleg

Wat is een pendel en hoe moet je pendelen? In dit artikel vind je uitgebreide uitleg op de meest gestelde vragen rondom pendelen.

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Dingen die je hoop geven - Veerkracht vinden in uitdagende tijden.

Hoe gebruik je een pendel?

Een pendel gebruik je door deze aan een ketting te hangen en hem heen en weer te (laten) bewegen. Vaak wordt een pendel gebruikt als hulpmiddel bij het vinden van een antwoord. Hierbij stel je de pendel een vraag en observeer je de beweging van de pendel, die bijvoorbeeld ‘ja’ of ‘nee’ als antwoord kan geven. Om te kunnen pendelen, moet je in harmonie zijn met jezelf en je omgeving. Vermijd negatieve gevoelens en pendel niet als je niet objectief bent. Pendel niet over zaken die jou niet aangaan en pendel alleen in een rustige omgeving.

Hoe begin je met pendelen?

Als je begint met pendelen kun je een aantal stappen volgen om ervoor te zorgen dat je een nauwkeurig resultaat krijgt. Hier is een stappenplan om te beginnen met pendelen:

 1. Zet een heldere intentie
  Bedenk waarom je het pendel wilt gebruiken en stel een heldere intentie voor je pendelsessie.
 2. Maak je geest leeg
  Neem een moment om te ontspannen en je geest leeg te maken voordat je begint. Dit zal je helpen je te concentreren en meer nauwkeurige antwoorden te krijgen.
 3. Stel heldere en bondige vragen
  Zorg ervoor dat de vragen die je stelt helder en bondig zijn. Je kunt eventueel gebruik maken van een pendelmat of zelf op een papier een ‘pendelrondje’ tekenen, waarin je de verschillende soorten antwoorden neerpent.
 4. Kalibreer je pendel
  Voordat je begint met het stellen van vragen, kalibreer je je pendel door een ‘ja’ en ‘nee’ vraag te stellen. Bij een ‘ja’ hoort je pendel anders te bewegen dan bij een ‘nee’.
 5. Hou je pendel op de juiste manier vast
  Houd het pendel met je dominante hand vast, met je elleboog op een tafel of in je schoot. Zorg dat je in het ‘nu’ bent en één bent met je pendel.
 6. Vertrouw op je intuïtie en vind het antwoord
  Laat de pendel z’n werk doen. Vertrouw op je intuïtie en ga met je eerste instinct als het gaat om het interpreteren van de antwoorden.
 7. Bedank je pendel en sluit af

Kan iedereen pendelen?

Ja, in principe kan iedereen pendelen. Het vereist geen specifieke vaardigheden of kwalificaties. Iedereen die geïnteresseerd is in pendelen kan het proberen en oefenen om het te doen/te verbeteren. Sommige mensen zijn misschien gevoeliger voor de bewegingen van de pendel en kunnen deze beter interpreteren dan anderen, maar dit hangt af van de persoonlijke beleving en sensaties.

Hoe moet je pendelen? Een uitgebreide uitleg

Hoe weet ik welke pendel bij mij past?

Er zijn veel verschillende pendels om uit te kiezen. Welke pendel past bij jou? ‘Jouw’ pendel hangt af van je persoonlijke voorkeur en doelen. Wel kun je rekening houden met…

 1. Materiaal.
  Pendels komen in verschillende materialen, waaronder metaal, hout, kristal en edelstenen. Kies een materiaal dat aansluit bij je persoonlijke voorkeur en energie.
 2. Gewicht.
  Het gewicht van een pendel kan invloed hebben op hoe snel en hoe soepel het beweegt. Kies een gewicht dat comfortabel voelt voor jou. Dit kun je alleen ‘in het echt’ voelen.
 3. Formaat.
  Pendels komen in verschillende maten en vormen, aan korte en lange kettingen. Kies een variant die je gemakkelijk kunt vasthouden en die voor jou goed ‘swingt’.
 4. Doel.
  Bedenk waarvoor je de pendel gaat gebruiken en kies een pendel die aansluit bij je doelen. Bijvoorbeeld: als je de pendel wilt gebruiken voor meditatie, kun je overwegen een kristallen pendel te kiezen.

Kies bovenal vooral een pendel die goed voelt.

Wat betekent het als pendel stil blijft hangen?

Als een pendel stil blijft hangen, kan dit verschillende betekenissen hebben. Het kan betekenen dat er ‘geen antwoord’ is, of dat het antwoord onbekend is. Het kan ook ‘niet nu’ of ‘wacht even’ betekenen.

Hoe gevaarlijk is pendelen?

Pendelen op zich is niet gevaarlijk. Het is een activiteit die geen fysieke risico’s met zich meebrengt. Het gebruik van een pendel kan eventueel wel emotionele of psychologische impact hebben als je sterk afhankelijk bent van de uitkomsten of beslissingen die gebaseerd zijn op de pendel. Het is daarom belangrijk om kritisch te blijven en de pendel niet als enige bron van antwoord/informatie te zien.

Wat mag je niet vragen aan een pendel?

Er zijn geen specifieke regels voor wat je wel of niet mag vragen aan een pendel, maar het is wel belangrijk om rekening te houden met de ethische en morele aspecten van het gebruik van een pendel. Het is niet gepast om persoonlijke informatie te vragen over anderen zonder hun toestemming, of om vragen te stellen over onderwerpen die gevoelig kunnen zijn of anderen kunnen schaden. Het is altijd verstandig om respectvol en verantwoordelijk om te gaan met het gebruik van een pendel en de vragen die je stelt.

Kan je met pendelen de toekomst voorspellen?

Nee, het is niet mogelijk om de toekomst te voorspellen met pendelen. Wel kan de uitkomst je een richting geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨