Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Dit is hoe jij als vrouw je goede voornemens wél kan volhouden (en elk doel kunt behalen)
0
Health & happiness Interviews, verhalen & columns

Dit is hoe jij als vrouw je goede voornemens wél kan volhouden (en elk doel kunt behalen)

Dit is hoe jij als vrouw je goede voornemens wél kan volhouden (en elk doel kunt behalen)

Het is inmiddels februari. Hoe is het met jouw goede voornemens, lieve vrouw? In dit artikel vertelt transformatiecoach Monique jou hoe je je goede voornemens wél vol kunt houden. En het mooie: je kunt iedere dag starten!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Nog niet zo lang geleden vlogen de goede voornemens je om de oren. Inmiddels hoor je er niets meer over ;). Veel goede voornemens zijn gedoemd om te mislukken, sorry not sorry. Maar ik ben blij dat jij bij dit artikel terecht bent gekomen. Ik vertel je vandaag hoe jij op 31 december 2023 een feestje kan vieren omdat jij al je doelen hebt behaald.

Iedere dag een nieuwe start

Je kan namelijk elke dag een ‘nieuwe’ start maken. Het maakt geen bal uit of het de eerste of de negentiende is, een maandag of een zaterdag. Jij kan starten wanneer jij wilt.

Voordat jij een start maakt is het belangrijk het verschil te weten tussen bewust en onbewust. Goede voornemens wordt gemaakt met ons bewuste brein. Maar de reden waarom we deze nog niet behaald hebben is veelal een programmering in ons onderbewustzijn.

Ik wil graag een stukje tekst van Edwin Selij, de hypnosekoning, met je delen omdat ik het niet beter had kunnen verwoorden.

“Laten we eens een bokswedstrijdje organiseren met je bewuste en je onbewuste (En met bewuste en onbewuste bedoel ik je brein). Waar jij je je bewust van bent en wat je bewust doet. En wat je onbewust doet. Wie gaat er winnen denk je?”

Ik weet het wel en kan je nu al vertellen dat dit geen eerlijke strijd is. Alleen daar staan we onvoldoende bij stil. En dat zie je terug in het maken van goede voornemens en/of doelen.

Stel je eens voor:

“In een fabriek werken 200.000 mensen. Buiten staat één iemand verslag te doen van wat er in die fabriek gebeurt. Die 200.000 man is je onbewuste geest. En die ene persoon buiten is je bewuste geest. Nou die wordt verpletterd kan ik je vertellen als het op een gevecht aankomt. En daarom sneuvelen ook zo veel voornemens en doelen (helaas). Ze zijn bewust gemaakt in de hoop dat die 200.000 mensen ermee aan de slag gaan. Maar ja, als ze dat niet doen? Gaat het nooit werken. Daarom is het handig als je die 200.000 direct aanspreekt. Aan hen vertelt dat dit is wat je wilt. Dan gaan ze het prima doen. Want ze doen alles wat je vraagt, maar je moet het wel vragen op de juiste manier. Ze hebben een eigen ‘taaltje’ zou je kunnen zeggen”.

Deze tekst komt ook van Edwin Selij, de hypnosekoning, af. Kan je het tot zover volgen?

Aan de slag met je onderbewustzijn

Dus de eerste belangrijke tip om je goede voornemens te behalen is om aan de slag te gaan met je onderbewustzijn. Er zijn diverse methode die een beroep doen op het onderbewuste. Denk aan familieopstelling, ademwerk en hypnose. Zelf ben ik fan van Creatrix®. Want op die manier spreek je hen aan met hun eigen ‘taaltje’.

En dan is er nog een ander belangrijk punt voor het behalen van je doelen: de manier waarop je dit aanpakt. Zeker voor vrouwen is dit de missing link wanneer het gaat om behalen van doelen.

De standaard manier die ons geleerd is;

  1. Doen
  2. Bereiken
  3. Zijn

Dus je moet eerst van alles ‘doen’ (de acties) om iets te ‘bereiken’ om vervolgens succesvol te ‘zijn’. Iedereen heeft een andere definitie van succes dus daar mag je invullen wat voor jou belangrijk is.

Ik leg het je uit met een veelvoorkomend goed voornemen, namelijk ik wil x kilo afvallen. Je wilt je graag weer zelfverzekerd, fit en energiek voelen. Daarom begin je met de acties. Bij koolhydraatarm vermijd je de koolhydraten. Bij Intermittent Fasting heb je een tijdspanne waarin je eet en waarin je vast. Daarbij nemen we ons vaak voor om meer te gaan bewegen. Wanneer je deze acties consequent inzet dan val je af en zal jij je gelukkig, zelfverzekerd, fit, energiek, [vul in] voelen.

Herkenbaar?

Doelen bereiken

Deze standaard manier werkt voor mannen heel goed. Zij stellen een doel en gaan daar in een rechte lijn op af door consequent actie te ondernemen en op die manier het doel te bereiken.

Voor vrouwen werkt dit averechts. Biologische zijn mannen en vrouwen anders. Lees hiervoor mijn eerste artikel ‘Het wordt tijd voor ongelijke behandeling‘.

Wanneer vrouwen op deze manier aan de slag gaan met doelen en zich alleen nog maar focussen op het doel dan komen we als vrouw al heel snel in een soort hyperfocus terecht. En dat zorgt voor stress. En dat kan weer gedachten triggeren als ‘dit voelt niet goed, kan ik het wel, dit voelt zwaar?’

Te lang in een stressstand zorgt voor allerlei klachten. Van problemen met slapen tot piekeren tot niet meer kunnen ontspannen. Omdat je veel stress ervaart voelt dit niet goed. Hierdoor ga je uitstellen. Dat vermindert de stress. De kans is groot dat je hierdoor gedachten zoals ‘ik kan het niet, ik moet doorzetten en nog beter mijn best doen’ krijgt. En dat zorgt wederom voor negatieve emoties en stress. En op die manier is de cirkel rond.

De oplossing voor vrouwen is heel simpel, namelijk een andere volgorde;

  1. Zijn
  2. Doen
  3. Bereiken

Als je als vrouw succesvol wilt zijn, is het belangrijk om eerst te ‘zijn’. Je gaat dus van binnen naar buiten werken. Ik pak het voorbeeld van afvallen er weer even bij.

Het is belangrijk dat je je eerst zelfverzekerd voelt, fit voelt, gelukkig voelt. Dus zelfverzekerd ‘zijn’, fit ‘zijn’, gelukkig ‘zijn’. Vooral goed in je vel zitten en van daaruit gaan doen. En dan kun je als vrouw heel veel bereiken. Dan kun je dat succes bereiken en kom je niet in de ‘stress’-spiraal terecht.

Dat herken je misschien ook wel. Op de dagen dat jij je lekker in je vel zit ben je super productief, verzet je bergen werk en lijkt het als vanzelf te gaan. Dat zijn de dagen dat je met een lach en een dans door het leven gaat.

Conclusie: als vrouw goede voornemens behalen

Als vrouw zijnde begin je niet met acties, maar met de vraag ‘wie moet ik daarvoor zijn’. Je stapt eerst in de identiteit van degene die deze doelen al heeft bereikt. Hoe voelt dat? Kun je het voor je zien? Kun je het voelen? En om dit te bereiken spreek je die 200.000 personeelsleden aan die voor jou aan het werk gaan. Dus je doet een beroep op je onderbewustzijn.

Het begint met jou.

En daar ligt ook de veelgemaakte fout van vrouwen want zij zetten zichzelf niet op de eerste plaats. Terwijl jouw succes [vul in wat dit voor jou betekend] juist komt als je jezelf wel op de eerste plaats zet. Want het succes begint bij jou.

Ik wens je succes en weet zeker dat jij vanaf nu je doelen weet te behalen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨