Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Wat is een basisolie en hoe gebruik je dit? Een uitleg
0
Aromatherapie

Wat is een basisolie en hoe gebruik je dit? Een uitleg

Wat is een basisolie en hoe gebruik je dit? Een uitleg

Wat is een basisolie en hoe gebruik je dit? In dit artikel leggen we je uit wat een (goede!) basisolie is en hoe je etherische olie hiermee kunt verdunnen.

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Wat ik eerder had willen weten over angst, zelfliefde en acceptatie.

Een basisolie is een olie die wordt gebruikt om etherische oliën te verdunnen voordat je ze op de huid kan aanbrengen. Etherische oliën zijn zeer geconcentreerd en kunnen irriteren als ze direct op de huid worden gebruikt. Daarom moet je ze (in de meeste gevallen) mengen met een basisolie om een veilige en effectieve melange te creëren.

Wat is een goede basisolie?

Er zijn veel verschillende soorten basisoliën die kunnen worden gebruikt met etherische oliën, waaronder kokosolie, amandelolie, jojoba olie en avocado olie. Welke basisolie moet je kiezen om aan de slag te gaan met je melange? Bekijk de specifieke eigenschappen en voordelen van elke olie om te bepalen welke het beste bij je wensen past. Enkele varianten zijn;

  • Amandelolie
  • Avocado olie
  • Castorolie
  • Druivenpit olie
  • Jojoba olie
  • Kokosolie
  • Macadamia olie
  • Sesam olie

We lichten er een aantal toe.

Amandelolie

Amandelolie is een andere populaire basisolie die rijk is aan vitamines en mineralen, waardoor het een uitstekende keuze is om de huid te voeden en te verzorgen.

Avocado olie

Avocado olie is een rijke en voedende olie die rijk is aan vitaminen en mineralen. Het werkt goed op de droge of beschadigde huid en kan fijne lijntjes en rimpels helpen verminderen.

Jojoba olie

Jojoba olie is een lichte en niet-vette olie die vergelijkbaar is met de natuurlijke oliën die door de huid worden geproduceerd. Het wordt gemakkelijk opgenomen en kan helpen om de natuurlijke olieproductie van de huid in evenwicht te brengen, waardoor het een uitstekende keuze is voor de vette of acne-gevoelige huid.

Kokosolie

Kokosolie is een populaire basisolie die bekend staat om haar voedende en hydraterende eigenschappen. Het wordt gemakkelijk door de huid opgenomen en kan helpen om een droge of beschadigde huid te verbeteren.

Andere basisoliën

Naast deze gewone basisoliën zijn er nog vele andere soorten oliën die kunnen worden gebruikt als basis voor etherische oliemelanges, zoals druivenpit olie, sesam olie, Castorolie en Macadamia olie. Bij het kiezen van een basisolie voor je etherische olie melanges, is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke eigenschappen en voordelen van elke olie om te bepalen welke het beste werkt voor jouw behoeften.

Kies je essentiële oliën

Selecteer etherische oliën die je in je blend wilt gebruiken. Dit doe je op basis van de specifieke eigenschappen en het gewenste resultaat van de blend.

Hoeveel druppels etherische olie in basisolie?

Als je je basisolie en etherische olie hebt gekozen, moet je na gaan denken over de melange. Wat is de verhouding basisolie en etherische olie? De hoeveelheid basisolie die je nodig hebt voor een melange hangt af van de specifieke oliën die je gebruikt en de gewenste sterkte van de melange. Over het algemeen is het een goed uitgangspunt om ongeveer 2-5% etherische oliën in je melange te gebruiken (waarbij 2% over het algemeen het meest gewenst is). De rest is dus basisolie.

Dit zijn algemene richtlijnen. De specifieke hoeveelheid etherische olie die je wil gebruiken hangt af van je persoonlijke voorkeuren en de eigenschappen van de oliën die je gebruikt. Het is altijd een goed idee om te beginnen met een kleine hoeveelheid etherische olie en geleidelijk de hoeveelheid te verhogen tot je de gewenste sterkte en geur bereikt.

Basisolie en etherische olie mengen

Tijd om te mengen! Voeg het gewenste aantal druppels etherische olie toe aan je basisolie en meng het geheel goed. Gebruik hiervoor een klein glazen flesje met een goed sluitend deksel gebruiken om je blend in te bewaren.

Voordat je je blend gebruikt, is het een goed idee om het op een klein stukje huid te testen om er zeker van te zijn dat je geen irritaties krijgt. Test het en wacht bij voorkeur 24 uur om te zien of er roodheid of irritatie optreedt.

Genieten maar!

Nadat je je blend hebt getest en hebt vastgesteld dat het veilig is om te gebruiken, kun je het naar wens op je huid aanbrengen. Je kunt je blend direct op de huid gebruiken of toevoegen aan een bad- of massageolie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨