Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Spirituele betekenis slang
0
Spirit Animals

Spirituele betekenis slang

Spirituele betekenis slang

Zie jij (regelmatig) een slang of een afbeelding / symbool van een slang? Dat kan een bepaalde betekenis hebben, afhankelijk van de situatie. Lees hier over de spirituele betekenis van een slang!

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Wat ik eerder had willen weten over angst, zelfliefde en acceptatie.

In veel culturen en tradities heeft de slang een spirituele betekenis. Je kunt een slang zien als een symbool van transformatie en genezing. In veel oude geloofssystemen werd de slang vereerd als een krachtig, heilig en transformerend symbool dat de cyclus van leven, dood en wedergeboorte vertegenwoordigde. Een slang kan namelijk z’n hele huid vervangen. Daarom zie je een slang vaak ook bij een apotheek of dokterspraktijk: een slang staat symbool voor geneeskunde.

Ook kun je een slang zien als teken van reïncarnatie. In het Hindoeïsme en het Boeddhisme staat de slang symbool voor de eeuwige cyclus van dood en wedergeboorte, waarbij het ‘afschudden van zijn huid’ het afwerpen van het ego en de spirituele transformatie vertegenwoordigt die plaatsvindt door het proces van verlichting. Een spirituele reïncarnatie.

In sommige culturen wordt de slang gezien als een symbool van vruchtbaarheid en vernieuwing, vanwege z’n vermogen om zijn huid af te werpen en opnieuw te groeien. Een ‘eeuwigdurende’ cyclus. Daarom kun je een slang spiritueel zien als symbool van hoop en vernieuwing, dat jou eraan herinnert dat er zelfs in de donkerste tijden altijd de mogelijkheid is tot een nieuw begin (met schone lei).

Je kunt een slang ook zien als symbool van verleiding en bedrog. Denk maar eens aan het verhaal van Adam en Eva, waarbij de slang Eva verleidde om een vrucht van de boom van kennis van goed en kwaad te eten.

Samengevat: spirituele betekenis slang

De spirituele betekenis van de slang er een van transformatie, genezing en vernieuwing, evenals verleiding en bedrog. Het is een krachtig en duurzaam symbool dat door de geschiedenis heen in veel culturen is vereerd en gerespecteerd. Het is (meestal) een positief teken, afhankelijk van de situatie. Bedenk vooral: waar dacht je op dat moment aan, of waar was je mee bezig? Op basis daarvan kun je afgaan op de daadwerkelijke betekenis van het zien van een slang voor jou specifiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨