Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Singles Day 2023; ken jij het al?
0
Liefde

Singles Day 2023; ken jij het al?

Singles Day

Singles Day, bekend als 11.11 of Double 11 (双11), is uitgegroeid tot een werelds event. Het begon in China als een dag om het vrijgezellenbestaan te vieren, maar is nu een dag voor zowel consumenten als bedrijven wereldwijd. Wat dit is en waarom dit zo is, lees je in dit aritkel.

Een nieuwe start maken? Je kunt élke dag beginnen. Haal jouw dagelijkse motivatie, bemoediging, coaching en inspiratie in huis met de NLP scheurkalender: 365 dagen persoonlijke groei. Tijdelijke actie: alléén via deze verborgen link €6,00 vriendenkorting & gratis verzending!

Wat is Singles Day?

Singles Day, gevierd op 11 november (11/11), symboliseert met deze specifieke datum het alleenstaande individu: de single. Deze dag vindt zijn oorsprong in 1993 op de Nankai Universiteit in China, waar het begon als een viering onder mannen, later aangevuld met vrouwen. Het was oorspronkelijk bedoeld als een platform voor sociale activiteiten onder vrijgezellen, waaronder blind dates. In 2011 werd een speciale “Singles’ Day of the Century” gevierd op 11/11/11​​.

Wordt Singles Day een wereldwijd fenomeen?

Singles Day heeft zich ontwikkeld van een viering van het vrijgezellenleven tot een van de meest consumentgerichte festivals in Azië en breidt zich nu uit over de grenzen heen. De Chinese gigant Alibaba heeft een cruciale rol gespeeld in het populariseren van Singles Day door het potentieel voor zakelijke winsten te herkennen en de ‘11.11 Singles Day’ als handelsmerk te registreren, waardoor het zich aansluit bij andere belangrijke commerciële evenementen zoals Black Friday en Cyber Monday​​​​. Gezien deze ontwikkeling lijkt Singles Day op weg om een wereldwijd fenomeen te worden, vergelijkbaar met Valentijnsdag, met name door de sterke commerciële focus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨