Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Nieuwe maan in Vissen maart 2022: spirituele ontwaking en emoties
0
Nieuwe maan

Nieuwe maan in Vissen maart 2022: spirituele ontwaking en emoties

Nieuwe maan in Vissen

Woensdag 2 maart 2022 staat de nieuwe maan om 18:38 uur in Vissen. 🌑 Vissen staat voor intuïtie, dromen en creativiteit. Wat is de betekenis en energie van de nieuwe maan van maart 2022 voor jou? Je leest ‘t hier!

De nieuwe maan van maart is de derde nieuwe maan van het jaar 2022. Ze staat in teken Vissen, net als de zon op dit moment. Vissen staan bekend om intuïtie en dromen, maar ook om emotie. Met name als de maan in Vissen staat, ben je in een ‘dreamy state of mind‘. Je dromen zijn levendiger en je voelt je creatief gedreven om die dromen om te zetten naar je dag-dagelijkse projecten.

De maan gaat over emoties en gevoelens. Het is hoe jij reageert op de wereld om je heen. Je gevoel, je (innerlijke) reactie en wat je erbij merkt. De maan gaat diep, net als het gevoel dat daarbij hoort. De maan schijnt – tijdens de nieuwe maan is dat figuurlijk – op donkere gebieden en onthult geheimen.

De nieuwe maan in Vissen zorgt voor een doorbraak in je eigen proces van spiritueel ontwaken. Ook kan deze maan onzekere gevoelens meebrengen en kunnen emoties verwarrend zijn…

Onzekerheid, gevoelens en emoties

Deze nieuwe maan in Vissen kan ervoor zorgen dat je je wat onzeker voelt. Vissen is een gevoelig sterrenbeeld, dat erg ‘op zichzelf’ is. Ook emoties kunnen versterkt worden aangevoeld. Maar zijn het wel jouw emoties? Of neem je de emoties van anderen over?

Het is een goede tijd om in jezelf te keren. Luister naar je gevoel. Wat merk je op? Waar ligt je grens? Offer je jezelf teveel op? Dit heeft ook te maken met het aanvoelen van emoties. Als een situatie of persoon té veel energie kost, cijfer je jezelf dan niet teveel weg?

Reageer niet te snel op situaties, maar neem een stap terug en probeer alles objectief te bekijken. De maand maart is, dankzij de nieuwe maan in Vissen, een maand van rust, bezinning en introspectie. Maar ook de maand van spirituele ontwaking!

Spiritueel ontwaken (+ kenmerken)

Dankzij dromerig Vissen is de kans groot dat veel mensen spiritueel ontwaken. Maar wat is spiritueel ontwaken nou eigenlijk en hoe kun je dit merken? Spiritueel ontwaken is als je ‘wakker’ wordt en het besef is dat er meer is dan wat je voorheen dacht. Je erkent je eigen hogere bewustzijn, maar ook die van het collectief. Je leest hier wat tekenen dat je bezig bent met spiritueel ontwaken (of dat het er aan zit te komen):

  • Je zit niet lekker in je eigen vel, iets ‘klopt’ niet voor jouw gevoel (je lichaam maakt een shift door)
  • Je hebt ontzettend levendige dromen, misschien zelfs wel visioenen
  • Je voelt jezelf verlicht
  • Je hebt déjà vu momenten en er zijn meer ‘toevalligheden’ (synchroniciteiten)
  • Je intuïtie wordt sterker
  • Je wil je (meer en meer) verdiepen en ontwikkelen in spiritualiteit
  • Je zintuigen staan op scherp: je proeft, voelt, hoort en ziet meer dan voorheen

Levensles (h)erkennen

Als je kijkt naar huizen in astrologie, dan gaat Vissen over het twaalfde – en laatste – huis. Dit is het huis van de afsluiting, afzondering en eenzaamheid. Huis 12 in astrologie is ook het huis van het onbewuste, je angsten en je spirituele leven. Het is de plek van rust; de plek van terugtrekken en bijtanken. Het is je meest spirituele huis: de poort naar andere dimensies en hoe jij dit ziet/ervaart. In dit huis zit ook een sterke (persoonlijke) levensles. Het twaalfde huis in astrologie is namelijk ook het huis van zelfondermijning: waarmee schiet jij jezelf in de voet?

Als je dit eenmaal weet, kun je het (h)erkennen en dit omdraaien naar iets positiefs. Naar jouw kracht. En dat mag jij deze weken ontdekken. Kijk naar binnen: wat wil jíj? Waar wil je afscheid van nemen? Vissen is zoals gezegd het laatste teken van de dierenriem en dus het einde van een cyclus, dus gebruik die energie hier dan ook voor!

Creativity flows

Naast dat sterrenbeeld Vissen intuïtief is, is Vissen ook een fantasierijk en mysterieus teken. Maak dus gebruik van deze vibe! Misschien heb je altijd al een boek (fictie), een toneelspel of muziek willen schrijven. Now is the time to do so. En lukt ‘t niet als ‘jezelf’, dan is het geen gek idee om een alter ego te bedenken en ‘t onder die naam te doen. Creativity flows! Merk je ‘t al?

Het is ook een goede tijd om te beginnen aan een eigen blog. Denk niet te groot: je hoeft geen volledige website op te tuigen om van je af te schrijven. Instagram is een goed (al dan niet beter, afhankelijk van je doelgroep?) platform om je hersenspinsels te posten. Hier vind je ook veel dichters, waaronder mijn favoriet Atticus Poetry.

Nieuwe maan in Vissen 2022 en de invloed op jou: check je geboortehoroscoop

In welke mate de nieuwe maan van maart 2022 van invloed is op jou, ligt aan je geboortehoroscoop. Heb jij bijvoorbeeld Vissen in je geboortehoroscoop, met name in Zon of Maan, dan wordt de energie op die vlakken wat intenser. Dat versterkt alle punten van de nieuwe maan. Heb je dat niet, ook dan zul je natuurlijk de energie voelen – maar dan in mindere mate. Lees hier hoe je gratis een geboortehoroscoop kunt maken en hoe je ‘m uit kunt lezen!

Manifesteer met de nieuwe maan van 2 maart 2022

Met de nieuwe maan in Vissen breekt een periode aan om intenties te zetten en nieuwe maan rituelen uit te voeren. Denk dus na over wat je de komende 6 maanden wil manifesteren.

Het thema van je intenties kun je linken aan de energie van waterteken Vissen, dus zet je intenties rondom je intuïtie en creativiteit. En vergeet ook niet te profiteren van de verhoogde spiritualiteit die met deze maan in Vissen meekomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨