Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Review: Maanagenda 2022
0
Shop

Review: Maanagenda 2022

Review: Maanagenda 2022

Het is bijna 2022. Een nieuw jaar, met nieuwe kansen. En natuurlijk een nieuwe agenda! Wat dacht je van een maan agenda voor 2022? 🌙 Wij mochten ‘m reviewen én je kunt ‘m winnen. Lees gauw verder!

Maanagenda 2022 thema: de maan, kruiden en oliën

In dé populaire en handzame Maanagenda 2022 staat hoe je van dag tot dag kunt leven in harmonie met de maan. Volg dagelijks de cyclus van de maan en ervaar welke activiteiten die dag gunstig of juist minder gunstig zijn. Het thema van de agenda voor 2022 is de maan, kruiden en oliën.

Per dag vind je er…

  • In welk teken de maan staat
  • Welke maanfase nu is
  • Wat die dag qua activiteiten gunstig is om te doen
  • Tijdstippen van de zon- en maanopkomst
  • Of het een vrucht-, wortel-, bloem- of bladdag is (hierover lees je hieronder meer)
  • Of de energie van de maan stijgende of dalende is
  • Of er een verduistering is
  • de bijzondere dagen en feestdagen

Extra handig: dit wordt allemaal met symbooltjes aangegeven. Zo blijf je overzicht houden!

Vrucht-, wortel-, bloem- of bladdagen: wat betekent dat?

Je denkt vast ‘huh, wat is dat dan?’. Nou, hiermee weet je welke gewassen die dag in harmonie met de maan kunnen worden geplant, gezaaid, bewerkt of geoogst. Of gegeten, natuurlijk.

Op vruchtdagen gaat ‘t om vruchtgewassen, op worteldagen gaat ‘t om (ondergronds groeiende) wortelgewassen, op bloemdagen gaat het om bloemen of bloemgewassen (zoals bloemkool of brocolli) en op bladdagen gaat ‘t om bladgroenten.

De maan, kruiden en essentiële oliën

Schrijver Yvonne Vrijthof duikt dieper in op het jaarthema van deze agenda voor 2022: kruiden. Want – zo schrijft ze – kruiden en de maan gaan heel goed samen. Kijk maar eens naar het gebruik van kruiden in rituelen. Want als je op het juiste moment de fases van de maan verbindt aan bepaalde kruiden, dan kan de magie goed voor je werken.

Je vindt voorin in de agenda voor iedere maand van het jaar 2022 een stukje tekst over kruiden en (natuur)rituelen. Van een kruidige maansoep (hmm) tot aan een luchtig loslaatritueel en het maken van een beschermingsbuidel. Laat je vooral inspireren!

Daarnaast schrijft Esther van Heerebeek over hoe je essentiële oliën kunt gebruiken om de diverse maanfases kracht bij te zetten voor jezelf. Van de nieuwe maan tot aan de volle maan en de donkeremaanfase: er zijn fijne recepten te vinden op basis van oliën.

Over de Maanagenda 2022

De Maanagenda 2022 telt 160 pagina’s en is een uitgave van Uitgeverij Hajefa. Het heeft een handzaam formaat van 10,9 x 15,6 cm. Een zakformaat, zou je kunnen zeggen. De Maanagenda 2022 kost €12,99 en is te verkrijgen via onder andere bol.com.

– WINACTIE GESLOTEN – Wil je deze agenda voor 2022 winnen? Je kunt de komende tijd een winactie voorbij zien komen op Instagram. Volg ons (@vollemaankalender) en Hajefa (@uitgeverijhajefa) vast om goed voorbereid kans te maken op de Maanagenda 2022!

Volg VolleMaanKalender.nl via social media

Je kunt VolleMaanKalender volgen via Instagram en Facebook! Hier worden meer updates en tips gedeeld, bijvoorbeeld over de energie van de maanfases tussen de volle maan en de nieuwe maan.

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan aan via onderstaande button.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Shop ✨