Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Dit zijn vier grote stromingen in de astrologie
0
Astrologie

Dit zijn vier grote stromingen in de astrologie

Stromingen astrologie

Wanneer we spreken over astrologie, spreken we niet altijd over één en hetzelfde systeem. In dit artikel van gastredacteur Leida van AstrologyRocks.nl leer je over de vier grote stromingen in de astrologie.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

De fundamenten van het systeem zijn overal gelijk, maar er zijn verschillende stromingen ontstaan met elk een eigen visie en eigen accenten. Over het algemeen worden er vier grote stromingen in de astrologie onderscheiden: de klassieke of traditionele astrologie, de psychologische astrologie, de evolutionaire astrologie en de vedische astrologie.

Klassieke of traditionele astrologie

De traditionele astrologie vormt de basis van de westerse astrologie en werd beoefend tussen 400 voor Christus en 1700 na Christus. In tegenstelling tot de psychologische astrologie waarbij de nadruk wordt gelegd op het begrijpen van het psychologisch functioneren van de mens, wordt bij de traditionele astrologie een sterke nadruk gelegd op de voorspelling.

De traditionele astrologie focust zich op de levensomstandigheden (externe processen) en hecht minder belang, zoals in de psychologische astrologie, aan de vrije wil.

Veel teksten van de traditionele astrologie zijn verloren gegaan, omdat ze ooit op een brandstapel zijn gekomen. Hierdoor is deze vorm van astrologie niet meer de meest populaire.

Psychologische astrologie

De psychologische astrologie is in de 20e eeuw ontstaan en baseert zich op de inzichten van psycholoog Carl Gustav Jong. Psychologische astrologen zien de geboortehoroscoop als een weerspiegeling van de psyche, de persoonlijkheid en iemands innerlijke psychologie. Voor psychologische astrologen komt de aangeboren natuur van de mens op de eerste plaats (interne processen) en de invloed van de omgeving (externe processen) op de tweede plaats.

Het doel van de psychologische astrologie is om jou inzicht te geven in wat je als persoon beweegt en motiveert. De psychologische astrologie wil je helpen te begrijpen waar je heen gaat, waarom bepaalde problemen steeds weer in je leven opduiken en je leren hoe je jezelf beter kunt ontwikkelen.

Evolutionaire astrologie

De evolutionaire astrologie houdt zich bezig met de reis van de ziel door de horoscoop. Ze gelooft dat zowel de wereld als de kosmos continue in beweging is en dat zielen evolueren op verschillende niveaus afhankelijk van hun groei in vorige levens. De evolutie van de ziel staat dus centraal en gaat terug tot vele vorige levens.

Evolutionaire astrologen geloven dus in reïncarnatie en zien de horoscoop als iemand zijn karmische blauwdruk. Die karmische blauw helpt je om de wonden van je ziel te helen, om de wijsheid van je ziel te delen en om je zielenpad verder te bewandelen.

Vedische astrologie

De vedische astrologie werd al beschreven in de Veda’s – Indiase heilige geschriften. Het grootste verschil tussen de Westerse astrologie en de Vedische astrologie is dat de Westerse astrologie gebaseerd is op de stand van de Zon (lentepunt) en de Indiase astrologie gebaseerd is op de actuele stand van de sterrenriem.

De Westerse astrologie werkt dus met een tropische dierenriem en richt zich voornamelijk op de psychologische ontwikkelingen. De Vedische astrologie werkt met een siderische dierenriem en is meer gericht op karma en spiritualiteit.

Een Vedische horoscoop ziet er ook heel anders uit dan een Westerse horoscoop. De Vedische horoscoop is een vierkant waarin de huizen een vaste plaats hebben.

Belangrijkste teken: ascendant

De verschillende astrologische stromingen hebben dus veel verschillen, maar één ding hebben ze allemaal gemeen. Ze maken allemaal gebruik van een ascendant. De ascendant is het rijzende teken wat opkomt aan de oostelijke horizon op het moment dat jij geboren bent.

Je ascendant geeft aan hoe jij je presenteert en wat voor houding jij aanneemt wanneer jij iemand voor het eerst ontmoet. Maar ook hoe anderen jou dan zien. Weet jij je ascendant niet? Op deze pagina kun je je ascendant berekenen en lees je meer over de betekenis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Shop ✨