Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Beste boeken over zwangerschap: deze wil je lezen
1
Alles over de zwangerschap Mama & baby Shop

Beste boeken over zwangerschap: deze wil je lezen

Beste boeken over zwangerschap: deze wil je lezen

Als je zwanger bent is ‘t heerlijk om boeken over de zwangerschap te lezen. Meelezen over de ontwikkeling van ‘t kindje in je buik, (h)erkenning zoeken in verhalen van anderen en jezelf klaarstomen als mama. Met deze eerlijke boeken over de zwangerschap doe je dat ‘t beste!

1) Mama’en: hét boek voor de vrouw die moeder wordt

Het boek Mama’en van Nina Pierson helpt je je sterk te voelen en te leren om op jezelf te vertrouwen, in een fase waarin er veel verandert.

Er wordt ontzettend veel gezegd en geschreven over zwangerschappen, geboortes en het moederschap, maar de auteur miste een boek waarin zij als vrouw (die op het punt stond moeder te worden) centraal stond. In deze periode, waarin emoties als verwondering en euforie, maar ook angst en onzekerheid, elkaar in rap tempo afwisselen, is het belangrijk om zowel goed geïnformeerd te zijn als op je intuïtie te durven vertrouwen. Met dit boek hoopt ze dat je leert je behoeftes te kennen, je grenzen aan te geven en je wensen uit te spreken.

2) How About Mom: het eerlijke moeder-boek

Niemand kan je erop voorbereiden hoe het écht is om moeder te worden. Dat zul je simpelweg moeten ervaren. Wel kunnen andere moeders je uitleggen wat je kunt verwachten van het moederschap. De dingen vertellen ‘die niemand je vertelt’ en de beste adviezen van andere moeders en medische experts met je delen.

Het How About Mom eerlijke moeder-boek vertelt hoe magisch, prachtig en onvergetelijk de kraamperiode en het eerste jaar moederschap is. En het is ook eerlijk over de uitdagingen: de onvermijdelijke identiteitscrisis, het soms moeten wennen aan het moederschap en de mogelijke schuldgevoelens. Van lichamelijk herstel na de bevalling (hallo naweeën en nachtelijk zweten) tot aan die rollercoaster van emoties. Hoe ga je om met slaapgebrek, veranderende relaties en terug gaan naar werk. Dit boek is er voor jou als (aanstaande) mama. Het geeft antwoord op de vragen waarvan je niet weet aan wie je ze kunt stellen, of niet durft te stellen, of het nu je eerste kindje is, of dat je al langer moeder bent.

3) Dagboek van een verloskundige

Van grote hoogtes naar diepe dalen en van gemoedelijke spreekuren tot zenuwslopende bevallingen. En dat alles soms in één dag. Dagboek van een verloskundige geeft een unieke en openhartige kijk achter de schermen van een van de mooiste, intiemste en zwaarste beroepen. Een boek vol eerlijke, ontwapenende en inspirerende verhalen en een ode aan het vak in al zijn complexiteit.

In 2021 komt ook het tweede boek van Marlies Koers uit: Sorry dat ik je wakker bel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨