Sterrenbeeld Ram: kenmerken en meer

Sterrenbeeld Ram loopt van 21 maart tot 19 april. ♈ Het is het eerste teken van de dierenriem en brengt – op z’n Rams – altijd een energiek begin. Lees hier over de kenmerken van dit teken!

De Ram is avontuurlijk en zelfverzekerd, maar ook zelfgericht en impulsief. Ram – een vuurteken – is een geboren leider. Ze zijn moedig, optimistisch, gepassioneerd en uitgesproken.

Kenmerken van Ram

Sterrenbeeld Ram handelt voordat ze denken – impulsief, jep! Ze zijn flexibel, snel, competitief en willen altijd nummer één staan, bijvoorbeeld bij wedstrijden of activiteiten.

Rammen vechten voor onrecht en uiten graag hun mening en gedachten. Ze zijn charmant en charismatisch en kunnen andere mensen moeiteloos overtuigen en verleiden. Dat, in combinatie met hun lef en de risico’s die ze nemen, maakt de Ram vaak de held. Een rol die ze prima past.

SymboolRam
Periode21 maart – 19 april
HeerPlaneet Mars
ElementVuur
KleurRood
PolariteitPositief
LichaamsdelenHoofd, hersenen, ogen en bijnieren
KernwaardeInitiatief nemen

Datum sterrenbeeld Ram

Ben je benieuwd of jij sterrenbeeld Ram bent? Bekijk dan of jouw verjaardag tussen deze data zit: 21 maart, 22 maart, 23 maart, 24 maart, 25 maart, 26 maart, 27 maart, 28 maart, 29 maart, 30 maart of 31 maart, 1 april, 2 april, 3 april, 4 april, 5 april, 6 april, 7 april, 8 april, 9 april, 10 april, 11 april, 12 april, 13 april, 14 april, 15 april, 16 april, 17 april, 18 april of 19 april.

Met welk sterrenbeeld is Ram een match (of niet)?

Ram gaat perfect samen met mede-vuurteken Leeuw. Daarnaast zijn de luchttekens Tweelingen en Weegschaal goede matches, evenals waterteken Schorpioen. Bij Weegschaal wil ik nog even stilstaan. Weegschaal staat in de dierenriem namelijk precíes tegenover Ram en dat maakt ‘opposites attract’. Oftewel: tegenpolen die elkaar aantrekken. Ram en Weegschaal maakt een verrassend perfecte match, maar je moet er wel altijd aan blijven werken.

Een Ram is absoluut geen match met watertekens Vissen of Kreeft. Deze tekens zijn in de ogen van Ram wat te dromerig of te introvert. Ook aardeteken Maagd past niet zo goed bij Ram. Waar Ram een creatieve chaoot kan zijn, is Maagd juist ordelijk netjes. En waar tegenpolen prima kunnen matchen, zullen Ram en Maagd helaas doorgaans geen lang huwelijk hebben.

Edelstenen voor sterrenbeeld Ram

Ram is een vurig teken. Als Ram ga je moedig en vol passie door ’t leven. Rode edelstenen zoals de Carneool en Rode Jaspis zorgen voor nóg meer vuur en emotie in je lijf, terwijl Aquamarijn juist kalmerend werkt. Alles draait om balans! Bij Ram horen de volgende edelstenen:

Ametrien / Aquamarijn / Carneool / Dalmatiër Jaspis / Leopardiet / Rode Jaspis / Zonnesteen

Sieraden voor sterrenbeeld Ram: maak een statement

Ben je Ram, dan draag je graag uit wie je bent en waar je voor staat. Om die reden is een (statement) armband of een middelgrote ring ’t meest geschikt voor jou. Kies bedels en hangertjes die representatief zijn voor wie jij bent. Ook een kristal of edelsteen is een goede optie, evenals het mixen (en matchen) van goud en zilver.

Is je geboortemaand maart, dan past Aquamarijn bij jou als geboortesieraad. Is april jouw geboortemaand, dan hoort Diamant bij jou.

Tarot kaart voor sterrenbeeld Ram: de Keizer

Bij sterrenbeeld Ram hoort de tarot kaart Keizer. De Keizer-kaart staat voor gezag en de kracht: eigenschappen die vuurteken Ram ook in zich heeft. De Ram is er niet vies van om een beetje authoriteit te pakken. De tarot kaart van de Keizer staat ook voor loyaliteit. Rammen komen altijd op voor hun vrienden en familie.

Tarot kaart Keizer

Lees meer over…