Volle Maan Kalender
Je leest nu...
Salie smudgen? Zet je intenties tijdens een ritueel!
0
Spiritualiteit

Salie smudgen? Zet je intenties tijdens een ritueel!

Salie smudgen? Zet je intenties tijdens een ritueel!

Ga je salie smudgen/branden? Gebruik dat moment dan om je intenties te zeggen. Dat doe je ’t beste tijdens een ritueel. Hoe zo’n salie smudgen ritueel werkt, lees je hier!

Smudgen is een manier om je huis of je aura energetisch te reinigen. Bij het smudgen brand je planten of kruiden, zoals salie, langzaam op. De rook die hier vanaf komt vult de ruimte en zuivert ‘m vervolgens van negatieve energie. Ook heeft de aangename geur een kalmerende werking. Salie smudgen is een ritueel dat je altijd in kunt zetten.

Zet je intenties tijdens je salie smudgen ritueel

Tijdens het branden van je plant of kruid, zal rook opstijgen. En dat is het moment om – met de stijgende rook – je intenties richting het universum te sturen. Dat doe je door na te denken – of hardop uit te spreken – wat je zou willen. Praat in de vorm alsof het er al is. Dus niet ‘ik wil over een half jaar… bereikt’, maar: ‘ik heb over een half jaar… bereikt’.

Schrijf je intenties op papier en herinner jezelf er de komende periode aan. Hoe kun jij richting dat doel werken? Welke kleine stappen zijn er nodig om het te realiseren? Hoe gedetailleerder jij weet wat je wil doen en moet doen, hoe beter het universum jou kan helpen met je dromen, wensen en doelen. En bedenk altijd: niks is onmogelijk!

Witte salie voor rituelen

Witte salie is het meest voorkomende en populaire kruid om te smudgen. Dat komt omdat witte salie wordt geassocieerd met zuiverheid. Daarnaast is witte salie ook flink aanwezig als je ’t rookt – het vult met gemak je ruimte. Om die reden is witte salie erg geschikt voor het energetisch reinigen van grote ruimtes of zelfs voor het reinigen van een heel huis.

En – niet onbelangrijk – open een raam als je binnen in huis je salie gaat smudgen. Op die manier kan de energie opgeruimd worden en wegstromen.

Misschien vind je deze items ook leuk?

Volg VolleMaanKalender via social media

Je kunt VolleMaanKalender volgen via Instagram en Facebook! Hier worden meer updates en tips gedeeld, bijvoorbeeld over de energie van de maanfases tussen de volle maan en de nieuwe maan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Shop astro-items ✨