Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Jouw 6 zintuigen: zó zet je ze in voor spirituele groei
3
Hekserij Spiritualiteit

Jouw 6 zintuigen: zó zet je ze in voor spirituele groei

Jouw 6 zintuigen: zó zet je ze in voor spirituele groei

Wist je dat we niet vijf, maar zes zintuigen bezitten? Dit zijn onze zes zintuigen: horen, zien, ruiken, voelen, proeven en intuïtie. Ons laatste zintuig is pas een paar jaar wetenschappelijk onderbouwd. Het wordt het intuïtie-gen genoemd. Misschien ben je al bewust paranormaal bezig. Zo niet, dan kan het zomaar zijn dat je jouw zesde zintuig onbewust inzet, maar wat is het precies – en hoe maak je hier een bewuste kracht van? Dat lees je hieronder.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

De 6 zintuigen herkennen

In alle drukte hebben we het vaak moeilijk met bewust zintuigelijk waarnemen. Daarmee bedoel ik dat we bijvoorbeeld niet ons eten volledig proeven en tijdens onze rit naar het werk onze omgeving vaak nauwelijks zien, horen en ruiken. Zo voelen we ook niet elke aanraking. Dat komt omdat we meestal niet in het moment zitten, maar in ons hoofd. Daarom schiet het mindfulness cursusaanbod al jaren door het plafond, maar wat heeft dat te maken met spiritualiteit? En het zesde zintuig? Alles!

Van je zes zintuigen weet je er namelijk van vijf wanneer ze actief zijn. Je ruikt de broodjes uit de oven en je hoort de vogels fluiten, maar hoe weet je dat jouw zesde zintuig actief is? Ik zal enkele voorbeelden geven:

  • Je voelt de spanning als je een kamer binnenloopt.
  • Je krijgt (creatieve) ingevingen dat je iets moet doen.
  • Je voelt dat een vriend in gevaar is (die niet eens in de buurt is).
  • Je hebt een onderbuik gevoel dat iets niet klopt – en dat blijkt zo te zijn.
  • Je hoort voorspellende woorden of ziet voorspellende beelden (bijvoorbeeld in je dromen of als flitsen).
  • Je hebt het over (een overleden) iemand en ruikt ineens een parfum of andere lucht.

In tegenstelling tot de andere vijf is de laatste van je zes zintuigen lastiger te toetsen. Zeker als je hier zelf ook al aan twijfelt. Je zesde zintuig wordt vaak afgedaan als ‘een gevoelsding’, maar door er bewust bij stil te staan kan je valideren of je zesde zintuig gelijk heeft. Zo leer je er meer op vertrouwen, maar…

Wat is je zesde zintuig nu precies?

Daar wordt veel over gediscussieerd, maar je ‘intuïtie gaat altijd gepaard met één of meerdere van je andere zintuigen. Met behulp van die zintuigen krijg je ‘de boodschap’ van het zesde zintuig door. Als we ons spiritueel willen ontwikkelen, bijvoorbeeld als we willen leren divineren, ligt het voor de hand dat we ons focussen op het zesde zintuig. Want dat is JUIST dat ene zintuig van de zes zintuigen dat ons helpt. Toch is het zesde zintuig eigenlijk een verlengstuk van één of meerdere van je andere zintuigen. Daarom geloof ik sterk dat je eerst de andere vijf zintuigen individueel moet ontwikkelen.

Het voordeel van je zintuigen individueel ontwikkelen

Je zes zintuigen werken samen. Ze koppelen losse waarnemingen aan elkaar. Hoe sterker elke individuele waarneming, hoe sterker en vollediger jouw beeld van een ervaring wordt. Bijvoorbeeld door niet alleen te luisteren naar iemand, maar ook de lichaamshouding op te merken kan het je opvallen dat er iets niet klopt ten opzichte van de waarneming met je oren. In dit geval misschien door snelle nerveuze gelaatstrekjes te zien of zelfs klevende energie aan die persoon op te merken. Deze sterke zintuiglijke waarneming van een individueel zintuig, lukt vaak alleen na intensieve training. Tenzij het van nature al een krachtig zintuig is.

Het stukje méér opmerken, geldt zo voor elk zintuig. Want wie weet welke je informatie nog aan dit beeld mist? Het meest volledige beeld krijg je enkel als elk zintuig maximaal ontwikkeld is. En merk je al dat je méér opmerkt met een zintuig? Dan doe je dat misschien ook wel met andere zintuigen door ze te trainen.

Jouw 6 zintuigen spiritueel inzetten.

De meesten van ons hebben wel één duidelijk (sterker ontwikkeld) voorkeurszintuig. Deze kan samenhangen met een zesde zintuig (bijvoorbeeld: zicht (= beelden doorkrijgen), maar dat hoeft niet zo te zijn. Door al je zintuigen te trainen ontdek je de potentie van elk zintuig individueel. Zo heeft je intuïtie ook de maximale kans zich via één of meerdere zintuigen te manifesteren. Vervolgens kan je deze ingevingen valideren en op alle zes je zintuigen leren te vertrouwen.

Voor mij is dit een voorwaarde voor hekserij. Je leert door je zintuigen te trainen meer op te merken. Met elk zintuig maximaal open te staan voor de energie om je heen. Hoe subtieler de veranderingen in waarnemingen zijn die je hebt, hoe beter je energie kan aanvoelen en interpreteren. Daardoor kan je accurater divinatie beoefenen of in andere vormen contact leggen of werken met energie. Hoewel ik me na dit stuk verder focus op hekserij lijkt het mij van toepassing op iedereen die zich spiritueel wil ontwikkelen.

Wil je zelf je zesde zintuig ontwikkelen? Lees hier meer over de workshop zesde zintuig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Shop ✨