Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Tarot Techniek #2: Tarot kaarten schudden
0
Tarot

Tarot Techniek #2: Tarot kaarten schudden

Tarot Techniek #2: Schudden

Wil je meer leren over Tarot en hoe je dit kunt gebruiken? In dit artikel van gastredacteur Barbara staat schudden centraal. Wat is de magie van het schudden van je Tarot kaarten? En welke methodes zijn er?

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Er is iets magisch in het moment van de tarotkaarten schudden. Het gevoel van de kaarten in je handen, je hoofd even leeg maken, en alleen de focus op de beweging van de kaarten. Een moment van Zijn. In het Nu. Het geluid van het karton dat over elkaar heen glijdt. Waarom doen we dat schudden eigenlijk? En is het ook echt belangrijk dat we de tarotkaarten schudden?

Wat is Tarot? De Tarot is een set van 78 kaarten waarmee je de wereld op een bijzondere manier kunt bekijken. Elk van deze kaarten geeft een klein glimpsje, of zet een spotlight op de dingen die we meemaken, gevoelens die we hebben, gedachten die in ons hoofd rondwaren of juist ambities die we hebben. De Tarot helpt ons om richting te geven in ons leven en om juist heel actief stappen te zetten. In het leven zijn we geen slaaf van de wereld om ons heen. Echt niet. En de Tarot kan zien hoe we invloed kunnen hebben op wat we willen bereiken, en vooral geeft de Tarot advies in de HOE. In deze serie van artikelen neem ik je mee in de wonderlijke, maar vooral praktische kant van de Tarot en belicht ik elke maand een fijne en simpele tarottechniek of -tip die je direct kunt toepassen.

Tarot kaarten schudden

Het kaarten schudden zelf heeft zijn oorsprong in het er voor zorgen dat je een kaartspel weer opnieuw kunt spelen en dat iedereen weer dezelfde kansen heeft om goede kaarten te trekken.

Voor de tarot (en andere divinatiemethoden waarbij de kaarten of stenen gebruikt worden) is er een extra lading in het schudden zelf.

Het zorgt er niet alleen voor dat we de kaarten weer een nieuw plekje in de volgorde geven zodat de kaart die je trekt echt een random kaart is, maar het zorgt ook voor focus en intentie. Deze laatste twee woorden zou je ook kunnen omschrijven als de energie die je gebruikt en in de kaarten stopt.

En hiermee is schudden eigenlijk een magisch moment.

Wel of niet schudden?

Maar het grappige is dat niet elke tarotlezer de kaarten schudt. Daarnaast heeft ook elke tarotist zijn of haar eigen manier van de kaarten schudden.

De tarotist die de kaarten niet schudt legt waarschijnlijk de kaarten wel als een grote waaier neer om zo het toeval of de energie van de vraagsteller te laten bepalen welke kaarten getrokken worden. Maar er zijn er ook bij, ik weet dat ze bestaan, die de kaarten die gebruikt zijn onderop leggen en gewoon van bovenaf weer kaarten gaan leggen. Zonder schudden.

Methodes om kaarten te schudden

Ik houd wel van schudden. Ook houd ik er van om mijn vraagstellers bij het hele proces te betrekken, maar ook hier maak ik keuzes. Ik vind het zelf geen prettig idee om mijn hele kaartenstapel af te geven, en de persoon tegenover me te laten schudden. Ook hiervan weet ik dat er tarotisten zijn die dat juist wel doen.

Ik schud, maar ik vraag altijd wel altijd de client om in de ontspanning te gaan, zijn of haar vraag in het hoofd te nemen en stop te zeggen als ze vinden dat ik genoeg geschud heb. Ik gebruik hiervoor de ‘overhand shuffle’ als ik het mezelf makkelijk maak, maar ik gebruik ook wel eens de ‘riffle shuffle’ met een ‘bridge’, maar alleen als mijn handen meewerken (en ik kan het ook eigenlijk alleen maar met decks die lekker soepel zijn). Vervolgens maak ik drie stapels, en laat ik de client kiezen welke stapel ik ga gebruiken voor de legging. En als laatste vraag ik ook of ik van bovenaf of van onderaf de kaarten mag nemen. Op deze drie manieren zorg ik er voor dat in de eerste plaats de kaarten echt op een random plekje in de stapel liggen, maar zorg ik er ook voor dat de vraagsteller zich betrokken voelt en dus ook invloed heeft op het kiezen van de kaarten zelf.

Het is maar net waar jij je prettig bij voelt. Of wat fijn voelt in je handen. Wat heel veel invloed heeft is bijvoorbeeld hoe bekend je bent met het deck, de soepelheid van de kaarten maar ook hoe groot je handen zijn. Mijn handen zijn redelijk klein, ik kan dus ook niet alle decks op de manieren schudden die ik hierboven beschrijf! Een tip hierbij is dat je totaal niet hoeft te schamen als je de kaarten gewoon op een tafel dumpt en ze daar in cirkels door elkaar draait.

Wat vind jij van het schudden van de tarotkaarten? Doe je het wel of niet? En op welke manier?

Ik ben nieuwsgierig!

Warme groet,

Barbara

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Shop ✨