Ascendant in astrologie

Wat is de betekenis van je ascendant in de tekens? Bekijk hier wat het betekent als jouw ascendant (rising sign/opkomend teken) in een van de twaalf sterrenbeelden staat.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Je ascendant – ook wel bekend als je rising sign/opkomende teken – vertegenwoordigt de manier waarop anderen je zien. Het is je algemene indruk op mensen en je spontane, initiële reactie. Het weerspiegelt het sterrenbeeld dat op het moment dat je werd geboren aan de oostelijke horizon opsteeg: vandaar de bijnaam Opkomend Teken of Rising Sign.

Lees ook: Ascendant berekenen

Ascendant in Ram

Met je opkomende teken in Ram ben je iemand die vaak binnen komt stormen. Je bent vurig en spontaan. Met Ram als ascendant zit je vol met enthousiasme en iedereen ziet dat aan je af!

Ascendant in Stier

Met je opkomende teken in Stier ben je een koppig persoon. Je kan soms wat zwaarwichtig zijn, of lui. Maar verder ben je iemand die heel natuurlijk overkomt en vaak tevreden is. Oh, behalve als je met Stier als ascendant in de ‘dolle stier’-modus schiet. Oeps ;-).

Ascendant in Tweelingen

Met je opkomende teken in Tweelingen ben je een praatlustig persoon, die soms wat oppervlakkig kan lijken. Eigenlijk is dit iets goeds, want je hebt met je ascendant in Tweelingen goed door hoe je een gesprek gaande moet houden!

Ascendant in Kreeft

Met je opkomende teken in Kreeft ben je warm en huiselijk. Typische Kreeft-eigenschappen! Je bent ‘moederlijk’, maar kunt met Kreeft als ascendant ook kortaf en bazig zijn.

Ascendant in Leeuw

Met je opkomende teken in Leeuw ben je iemand die voor leven in de brouwerij zorgt. Je kan met Leeuw als ascendant worden nagekeken, bent vrij trots en vaak het middelpunt van de aandacht.

Ascendant in Maagd

Met je opkomende teken in Maagd ben je iemand met een kuis of bescheiden voorkomen. Maar dat zegt niks over wie je echt bent, want daar kan wel een heel wild karakter achter schuilgaan! Met Maagd als ascendant ben je een criticus die details opmerkt en zeer behulpzaam is.

Ascendant in Weegschaal

Met je opkomende teken in Weegschaal ben je een persoon die overkomt als harmonieus en vredig. Typische Weegschaal-kenmerken! Met Weegschaal als ascendant ben je een goede onderhandelaar, kan je diplomatiek zijn en kan je een vleier zijn.

Ascendant in Schorpioen

Met je opkomende teken in Schorpioen kom je over als mysterie. Een mysterieus persoon… Je houdt ervan om geheimen te hebben. Met Schorpioen als ascendant heb je een duistere zijde en weet je dit ook. Je vindt het lastig om mensen toe te laten en komt over als diepzinnig, maar betekenisvol.

Ascendant in Boogschutter

Met je opkomende teken in Boogschutter ben je de grapjas van het gezelschap. Met Boogschutter als ascendant ben je de persoon met de permanente grijns. Je bent avontuurlijk en kan veel babbelen. Een feestbeest. Gezellig!

Ascendant in Steenbok

Met je opkomende teken in Steenbok ben je het serieuze type. Of in ieder geval iemand met een hele serieuze kant. Met Steenbok als ascendant kan je veel klagen en lijk je ernstig, maar ben je juist erg goed en stabiel om zaken mee te doen.

Ascendant in Waterman

Met je opkomende teken in Waterman ben je iemand die opvalt. Met Waterman als ascendant ben je de gestoorde professor. In positieve zin! Je ontdekt, bent wild en doet graag spannende (en opvallende) dingen.

Ascendant in Vissen

Met je opkomende teken in Vissen ben je de dromer. Je bent degene die je gedichten voordraagt. Met Vissen als ascendant zit je met het hoofd in de wolken en sta je goed in contact met de mystieke kant van het leven.

Bron: Leven met de Sterren van Yasmin Boland