Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Wat is antroposofisch speelgoed (Waldorf)?
0
Alles voor kinderen

Wat is antroposofisch speelgoed (Waldorf)?

Wat is antroposofisch speelgoed / Waldorf speelgoed?

Je kent misschien wel Montessori speelgoed, maar wist je dat er ook een stroming is die antroposofisch speelgoed (Waldorf) is? Antroposofisch speelgoed (Waldorf) is speelgoed die tot de verbeeldingskracht en creativiteit van je kind spreekt.

Antroposofisch speelgoed is gebaseerd op de onderwijsfilosofie van Rudolf Steiner, de grondlegger van antroposofie. Deze onderwijsaanpak streeft ernaar de intellectuele, artistieke en praktische vaardigheden van je kind op een geïntegreerde en holistische manier te ontwikkelen. Dus kort gezegd: het speelgoed spreekt tot de verbeeldingskracht en creativiteit van je kind. Je kindje kan ‘t dus op meerdere manieren gebruiken en kan er vooral zelf een invulling aan geven.

Denk bijvoorbeeld aan houten stapelspeelgoed, stapelstenen en bouwblokken. Het meest populaire merk hier in Nederland is Grimm’s, waarbij de stapelregenboog ‘t meest wordt verkocht.

Lees ook: Montessori voor je baby: Lovevery Play Gym

Volg VolleMaanKalender.nl via social media

Je kunt VolleMaanKalender volgen via Instagram en Facebook! Hier worden meer updates en tips gedeeld, bijvoorbeeld over de energie van de maanfases tussen de volle maan en de nieuwe maan.

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan aan via onderstaande button.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Shop ✨